Finals de la Copa del Món d'esquí alpí

Organització i corredors lloen l'estat de l'Àliga

L’estat de la pista de l’Àliga és espectacular, segons l’organització, equips i corredors

Organització i corredors lloen l'estat de l'àligaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones s’aplegaran cada dia a les proves de les finals de la Copa del Món, que ahir van donar el tret de sortida pel que fa als entrenaments oficials. Una primera jornada d’assajos que ja va posar Andorra en el punt de mira del panorama mundial de l’esquí alpí i que va servir per confirmar la millor de les sensacions. Tothom va coincidir que l’estat que oferia la pista de l’Àliga del Tarter era perfecte i, a més, el temps va acompanyar en aquest primer dia, en què es va desprecintar el gran esdeveniment.

Alfonso Torreño, director general de Grandvalira-Nevasa, es va mostrar molt content pel desenvolupament de la primera jornada d’entrenament oficials de descens. “És la primera vegada que fem aquesta prova en Copa del Món i teníem moltes incògnites, sobretot pel que fa al feedback que poguessin donar els equips i els corredors.” En aquest sentit, Torreño va comentar que “les sensacions són molt bones i els corredors s’ho han pres com un repte”. El dirigent de Grandvalira va destacar que “s’han assolit els 122 per hora en pista i els tests han sortit molt bé”. Torreño va reconèixer que les altes temperatures dels darrers dies preocupaven “perquè la calor havia afectat i la pista estava molt tova aquest cap de setmana”. Tot i això, el canvi de temps durant la nit ha deixat el traçat “en perfectes condicions”. En una prova com el descens el que amoïnava més l’organització “no era tant l’estat de la neu, sinó el vent”.

En termes semblants es va pronunciar el director general del comitè organitzador de Soldeu, Conrad Blanch,que va subratllar que “la pista de l’Àliga presenta un estat impecable i ha estat molt ben valorada per part dels tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS)”.

Luc Alphand és un dels ambaixadors de les finals i tampoc podia amagar la seva satisfacció ahir durant els entrenaments. “És magnífic que un país com Andor­ra pugui acollir un esdeveniment com aquest. És el primer cop que el país acull unes finals de la Copa del Món i l’organització ha treballat molt bé. A més, el temps està sent espectacular avui [per ahir] i, de moment, tot està sortint perfecte.”

Pepi Pintat, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), assaboria el primer dia. “S’ha fet realitat un somni i d’alguna manera es comença a recollir el que va sembrar l’Albert [Coma].” Pintat va afegir que tenen “molta il·lusió, moltes ganes i esperem que tot surti bé i que el temps acompanyi”. El màxim mandatari de la FAE també va incidir que aquestes finals suposen “molta responsabilitat” i “consolidar una pista com l’Àliga”.

Logística en funcionament

Aprofitant la primera jornada d’entrenaments es va posar a prova tota l’organització i els diferents serveis. Es va testar amb èxit la transmissió televisiva, el cronometratge i tota la logística de l’àrea d’arribada a peu de pistes del Tarter. Paral·lelament, es va posar en marxa el centre principal de premsa, situat al costat de la zona d’arribada de l’Àliga, on hi ha acreditats 390 periodistes; el Team Hospitality –sales de corredors– i els 350 voluntaris ja van començar a estar operatius. En acabar els entrenaments també es va assajar la cerimònia de lliurament de premis, que tindrà lloc al costat de la línia de meta.

LA PISTA DE L'AVET DE SOLDEU ACULL AVUI LA CERIMÒNIA D'INAUGURACIÓ

Una de les activitats pa­ral·leles en el marc de les finals de la Copa del Món és la cerimònia d’inauguració que acollirà aquesta tarda (19.30 hores) la pista de l’Avet de Soldeu. Serà la presentació oficial dels 18 equips i els 150 corredors participants, entre homes i dones. L’espectacle comptarà amb projeccions de mapping, focs artificials i altres sorpreses. La inauguració d’obertura es podrà veure des de les pantalles gegants instal·lades a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella.

tracking