Finals de la Copa del Món d'esquí alpí

Jansrud i Goggia dominen el primer dia

El noruec i la italiana van fer els millors temps a l’entrenament de descens a la pista de l’Àliga

Jansrud i Goggia dominen el primer dia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Grandvalira van estrenar-se ahir amb les dues primeres proves del programa, els entrenaments de descens tant masculins com femenins. Aquesta disciplina és l’única que requereix jornades de preparació oficials, dues, per motius de seguretat, perquè els esquiadors puguin reconèixer el traçat. Durant la jornada d’ahir, els més ràpids van ser el noruec Kjetil Jansrud i la italiana Sofia Goggia, mentre que els líders de la general de la Copa del Món, Beat Feuz i Nicole Schmidhofer, van quedar lluny de les posicions capdavanteres, tots dos en 12è lloc.

El vencedor a l’entrenament masculí de descens va ser Kjetil Jansrud, amb 1’28”36. El corredor noruec va estar seguit pel gal Johan Clarey, a 0”24 (1’28”60), mentre que a la tercera posició dos esquiadors van aturar el cronòmetre amb el mateix registre, el noruec Adrian Smiseth Sejersted i l’italià Chirstof Innerhofer. Tots dos van completar els 2.598 metres del recor­regut de la pista de l’Àliga en 1’28”68, a 0”32 de Jansrud. El Top-5 el va tancar l’austríac Vincent Kriechmayr, a 0”38 del cap de cursa, amb una marca d’1’28”74. Els dos esquiadors que es disputaran demà a Grandvalira el Globus de Cristall en descens, Beat Feuz i Dominik Paris, van quedar lluny de la part davantera de la classificació, ja que van ser 12è i 15è, a 1”31 i 1”44, respectivament, del líder.

Tots els esquiadors van lloar l’estat de la pista de l’Àliga del Tarter i el vencedor, Kjetil Jansrud, va assegurar que “fa calor però la pista està increïble, fet que vol dir que s’ha fet una gran feina”. De la seva banda, l’italià Dominik Paris, segon a la general de descens, també va fer una valoració positiva sobre la pista i va manifestar que “és molt tècnica i això pot afavorir rivals com Beat Feuz o Hannes Reichelt”, però va mostrar-se convençut de tenir opcions de guanyar i va assegurar que ho donarà tot per fer-ho. La majoria d’esquiadors van destacar el repte que suposa competir en un nou traçat de descens, ja que avui era el primer cop a la història que Andorra acollia una prova de descens de la Copa del Món després d’haver-ho fet ja en gegant, eslàlom i supergegant el 2012 i 2016.

Pel que fa a la prova femenina, Sofia Goggia va ser la millor amb un registre d’1’32”65 i va avantatjar en 0”69 Michaela Wenig i Tina Weirather, que van calcar el seu crono amb 1’33”34. La màxima igualtat no només es va donar a la segona posició, ja que tot seguit, també va haver-hi dues esquiadores que van fer el mateix temps, la suïssa Corinne Sutter i la italiana Federica Brignone, que van acabar amb 1’33”36, a 0”71 del lideratge.

El director de la Copa del Món femenina, Atle Skardal, va seguir la tònica dels esquiadors i va declarar després de la prova que “tant els corredors com els equips estan molt contents”, i va afegir que “la pista de l’Àliga és una gran pista, en especial per a les noies, pels salts i els pendents”. A més, Skardal, també va mostrar-se sorprès per les bones condicions de la neu durant la jornada d’ahir i va assegurar que “s’han mantingut al llarg de tot el matí d’entrenaments”.

Avui, nous entrenaments

Avui es farà la segona sessió d’entrenaments de descens, l’última que es realitzarà abans de la cursa de demà a l’Àliga, on es definiran els campions de la general de la Copa del Món en aquesta disciplina. Els horaris seran similars als de la jornada d’ahir i les dones seran les encarregades d’obrir la competició a partir de les deu del matí. Pel que fa als homes, l’entrenament de descens arrencarà a les onze.

tracking