EUROCUP

Això no s'ha acabat

Un polièdric MoraBanc Andorra perd a Lió víctima de la seva desconfiguració a la segona part

Això no s'ha acabatINFINITY NINE MEDIA / ALEXIA LEDUC

Instal·lat en un etern país de les meravelles a Europa en els partits disputats al Poliesportiu, el MoraBanc Andor­ra sap que divendres és el torn de la Bombonera. Invicte a casa, l’equip tricolor exhibeix les seves millors armes quan arriba al Principat la competició del 7Days. És aquí on el grup d’Ibon Navarro, arrelat a la seva identitat, elèctric i combatiu, ha de saber exposar els seus arguments col·lectius per competir fins al final en la revenja davant l’Asvel Villeurbanne. Un equip, el de Mitrovic, que ahir va saber aprofitar la desconfiguració andorrana al tercer quart per anotar-se el primer round de l’eliminatòria.

L’inici es va embussar en l’apartat anotador i fins passat el minut i mig Albicy no va estrenar el marcador. En el primer quart, el MoraBanc va saber moure’s de forma còmoda i va començar a aconseguir petites diferències, instal·lant més d’un dubte a l’Asvel. Una defensa zonal imposada per Navarro va desencaixar durant els primers compassos els lionesos i els tricolors mostraven el seu millor to, treballant bé en defensa i sent efectius en el rebot. Un parcial de 6 a 0 de l’Asvel posava per primer cop al capdavant l’equip de Mitrovic (17-16). Un miratge que Jerome Jordan va esborrar d’un cop de ploma i que va servir per liquidar la mànega (17-20). L’Asvel va acceptar l’intercanvi de cops i va infligir un 8 a 2 de sortida del segon quart. El MoraBanc, però, seguia aplicat en intensitat, rebot i defensa i creixia davant el rival (25-31), amb Albicy i Diagne destacant en una actuació coral. Moussa, de fet, va obrir la porta a la màxima diferència fins aleshores amb una esmaixada carregada d’intencions (30-37). L’equip andorrà, molt sobri i seriós, augmentava les distàncies i marxava a l’interludi convençut que mantenir el partit en anotació baixa era, possiblement, el millor dels escenaris (34-42).

Un alleyhoop de Diagne va destapar el tercer quart i va atorgar un avantatge de 10 punts al MoraBanc. L’Asvel Villeurbanne és un equip ple de talent tècnic i físic amb bons jugadors en totes les posicions i ho va demostrar amb un parcial de 13 a 2 que va obligar Navarro a aturar la sagnia amb un temps mort. Més encertats des de fora, sis triples en aquesta mànega, els francesos donaven un cop a la taula i es col·locaven per davant (50-45) en una reacció notable. Les pintures de guerra de traç més gruixut les va lluir Charles Kahudi per comandar la sortida encoratjada dels lionesos. Un triple de Vitali i un altre de Shurna donaven aire i feien ressorgir els tricolors (54-57), però la dinàmica de l’Asvel no permetia ser optimistes tot i mantenir un marcador estret. Un parcial de 30 a 18 deixava el partit amb un 64 a 60 que demanava a crits una reacció al quart definitiu. El va inaugurar Vitali, que no va poder arribar a temps a l’ajuda posterior en la rèplica de l’Asvel (66-62). El MoraBanc havia de reviure batalles físiques ja viscudes contra Unics Kazan o Zenit Sant Petersburg i l’eliminació de Jordan per cinc faltes no ajudava. Les sensacions no milloraven i la desconnexió del tercer temps deixaven masegat el grup de Navarro (75-70). A falta de dos minuts, la diferència era de cinc punts però la sentència acaba arribant si en els moments decisius no es tanca el rebot i dones segones i terceres opcions al rival. El MoraBanc va pagar la seva inestabilitat a la segona part i va patir una derrota dolorosa que, en cap cas, és definitiva (79-75). Divendres, el Poliesportiu ha d’empènyer l’equip per retornar l’eliminatòria a Lió.