Nacho Martín

“Tinc l'espina de no haver jugat Copa i play-off amb l'Andorra”

Nacho Martín s'enfronta aquest diumenge al MoraBanc, l'últim equip amb el qual va competir a l'ACB abans d'arribar a Saragossa i on una lesió el va deixar fora de joc gairebé tota la temporada.

“Tinc l'espina de no haver jugat Copa i play-off amb l'Andorra”ACB PHOTO / E. Casas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nacho Martín és un d’aquells esportistes que duen la paraula superació lligada a la seva figura durant tota la carrera. Després de passar per l’ACB i haver-se de tornar a guanyar un lloc a la lliga superant un breu pas per la LEB, el bàsquet el va tornar a posar a prova. Un dels reptes més durs que el jugador de 35 anys ha hagut de superar, o bé el més dur, el va viure quan vestia els colors del MoraBanc Andorra, la temporada 2016-2017. Una lesió de turmell que, en principi l’havia d’apartar de les pistes unes quantes setmanes, el va acabar deixant 13 mesos sense jugar.

Tot i la lesió, quin record té de la seva etapa a Andorra?

“En general va ser un molt bon any, i tot i que a nivell personal va ser el pitjor de la meva carrera, en general va ser un any fantàstic. Per culpa de la lesió tinc l’espina clavada de no haver pogut jugar la Copa i els play-offs amb l’Andorra.”

Vostè és un jugador dels que fa vestidor, com es va sentir aquí?

“L’ambient al vestidor era genial; són uns fenòmens! De fet, crec que precisament aquesta és una de les claus de l’èxit d’aquella temporada, ens portàvem molt bé i jo em feia amb tothom.”

Ja ha fet el seu campus al Principat durant dos anys, hi haurà tercera edició?

“Ja estic en contacte amb el meu soci, Jordi Olcina, per poder tornar-lo a portar. Seria la tercera edició i estaria molt bé que es pogués tornar a fer a Andorra.”

Respecte al partit de demà, l’Andorra arriba després de jugar molt bé a Europa, què n’espera?

“És cert, estan jugant molt bé i segur que no ens posaran les coses gens fàcils, però nosaltres hem d’estar centrats en nosaltres i a seguir guanyant.”

Vostès s’hi juguen les últimes opcions de ser a la Copa.

“Sí, és veritat que està en joc el bitllet a la Copa del Rei i, evidentment, lluitarem fins al final per aconseguir-lo, tot i que no és gens fàcil. Per això hem de pensar en nosaltres i a guanyar.”

El MoraBanc va ser el seu últim equip ACB abans d’arribar a Saragossa, com està vivint el retorn?

“Després de lesionar-me, em vaig marcar l’objectiu de tornar a jugar a l’ACB i, per sort, així ha estat. Després de passar per Valladolid i Manresa, que em van ajudar molt, va sortir l’oportunitat d’anar a Saragossa i la veritat és que hi estic molt bé.”

A més, està tenint minuts i fent bons números tot i sortir des de la banqueta.

“Per a mi, en bàsquet, sortir des de la banqueta no vol dir absolutament res, i encara més en un equip de Porfi [Porfirio Fisac és l’entrenador del Tecyconta Saragossa], que et pot asseure al cap de trenta segons d’haver-te fet sortir en el cinc inicial. Les sensacions que estic tenint són molt bones i també estic tenint minuts.”

Una de les modalitats de bàsquet que més agrada a Andorra és el 3x3, a vostè el seguirem veient competir en aquesta disciplina?

“Durant la temporada no puc estar gens pendent del 3x3, evidentment, però sí que és cert que aquest estiu tinc moltíssims esdeveniments i, a més, toca posar-nos molt en forma, ja que d’aquí poc arriben els Jocs Olímpics.”

tracking