ACB LLIGA ENDESA

En contra de tot pronòstic

El MoraBanc afronta la visita al líder de la lliga amb confiança plena, tot i les adversitats que suposa enfrontar-se al Madrid

En contra de tot pronòsticXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sorpreses a la lliga Endesa n’hi ha pràcticament en cada jornada. Per exemple, les dues anteriors les va protagonitzar el Reial Betis Energia Plus, que va vèncer el Reial Madrid a casa i després va superar el Dominion Bilbao Basket a Miribilla. El MoraBanc Andorra espera poder-la protagonitzar avui (18.30 h), malgrat que és conscient que les opcions no són gaire elevades. Visita un Reial Madrid que no ha perdut en tot el 2016 a casa i que té l’objectiu d’acabar com a líder a la primera volta. A més, ve de perdre els dos darrers partits a la lliga Endesa i vol tornar al camí del triomf en la competició espanyola amb la confiança que li va suposar la victòria de divendres davant el CSKA en Eurolliga.

Qualsevol tipus de pronòstic va en contra de les opcions del conjunt dirigit per Joan Peñarroya. Els blancs no només ho han guanyat tot a casa, sinó que no han baixat dels 86 punts en cap partit davant la seva afició i compten amb el millor atac de tota l’ACB i la tercera millor defensa. A aquest factor se li suma que el MoraBanc només ha pogut sumar una victòria com a visitant aquesta temporada.

De tot això i de les múltiples adversitats, n’era plenament conscient el tècnic del conjunt tricolor, que malgrat tot assegurava que la confiança de guanyar es manté alta. “Hi anem amb la confiança pels núvols. Comença l’any i juguem contra un rival que si no et motiva seria millor quedar-se a casa. És un partit maco per jugar”, deia Peñarroya, que va deixar clar que l’equip està mentalitzat i “si no fem un molt bon partit ens passaran per sobre”.

L’al·licient principal per al MoraBanc és assegurar el bitllet per a Vitòria. “Hem d’intentar-ho, perquè si amb sort guanyem farem un molt bon pas per anar a la Copa”, declarava l’escorta David Jelinek. Per assolir aquest objectiu, els tricolors hauran de materialitzar la millora en els partits fora de casa. “És cert que hem de fer un pas endavant com a visitant. El farem, n’estic convençut, però estem instaurats en la idea que quan anem a fora som una banda”, comentava Peñarroya, que puntualitzava que “anem al camp més difícil per fer aquest pas endavant”.

L’entrenador egarenc també va argumentar que una bona defensa no serà suficient per vèncer. “Volem intentar baixar una mica la seva mitjana de punts i no només això, sinó que nosaltres hem de tenir un bon partit en atac. Si no som valents no tindrem opcions”, assegurava.

INFERMERIA

QUART PARTIT SENSE NACHO MARTÍN I SETÈ AMB UN INTERIOR MENYS

Els jugadors del MoraBanc van saber a mitjans d’aquesta setmana que competirien amb un jugador menys una altra vegada. Nacho Martín estarà cinc setmanes de baixa i es perdrà el quart partit d’aquesta temporada per les molèsties al turmell esquerre. Això suposarà el setè partit d’aquest curs amb un jugador interior menys, sumant els tres que es va perdre Oliver Stevic. “No és una situació ideal”, lamentava Peñarroya, que assegura que el club està sempre mirant el mercat. “Ja veurem si arriba algú”, concloïa.

tracking