L'hora dels millennials

Autora d'una 'animalada'

Belén Hermoso és propietària d’una perruqueria canina

Autora d'una 'animalada'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha gent que emprèn quan es queda sense feina, i una minoria que ho fa quan en té, perquè vol o necessita un canvi a la vida. La Belén Hermoso forma part d’aquest grup més reduït de valents que decideixen perseguir el seu somni encara que això comporti assumir riscos. Quan va deixar la seva feina com a tècnica de laboratori (feia uns vuit anys que s’hi dedicava) i formar-se per tal d’obrir una residència d’animals, molts la van titllar de “boja”. “Em deien que trepitgés de peus a terra”, comenta. Tot i els pocs ànims, ella ho tenia clar, i avui dia, uns anys més tard, està encantada amb la seva perruqueria canina. La residència la deixa per a més endavant.

La Belén, de 36 anys, va canviar el laboratori per treballar per ella mateixa i amb animals. “Sempre m’han agradat molt, sobretot els gats”, assenyala. En té dos. A la feina, però, i a les tardes, només l’acompanya l’Hidra, una gosseta de poc més d’un any. La seva arribada a la vida de la Belén coincideix més o menys en el temps amb l’obertura l’agost del 2015 de Gos del Pirineu, una per­ruqueria canina i botiga de menjar i complements per a animals, situada a Andorra la Vella. Abans de posar-la en marxa, la Belén va passar-se més de dos anys estudiant un curs d’auxiliar de veterinària, un de rehabilitació canina, i un altre de perruqueria canina. “Volia obrir una residència d’animals i per això volia formar-me bé, en diferents àmbits”, explica. I per aconseguir-ho, no li va importar, per exemple, baixar un cap de setmana al mes a Madrid, on es feia un dels cursos, i d’on és ella.

Per problemes burocràtics, la residència d’animals mai va arribar, i la Belén no descarta en un futur tornar-ho a intentar. De moment, es mostra satisfeta ba-nyant, tallant el pèl i pentinant gossos. “M’agrada que el gos se’n vagi guapo, però sobretot que ho faci net”, assegura. Per ella, la seva tasca no és tant una qüestió d’estètica, sinó d’higiene.

La Belén es preocupa per la salut dels animals, i d’aquí que s’hagi negat a rapar gossos de pelatge doble com el pastor alemany o el Border Collie, perquè és perjudicial per a la seva pell. “Poden patir dermatitis o cremades solars”, indica. I aprofita per desmentir un dels mites que circulen entre alguns propietaris canins, sobretot a l’estiu: “els gossos no tenen calor”.

tracking