Gastronomia
Una cinquantena de professionals participen en la segona jornada formativa del Pla Gastronòmic
La formació, centrada en l’excel·lència al servei de sala i celler, ha reunit diversos experts

Una ponència durant la segona jornada del pla Gastronòmic.
El Pla Gastronòmic d’Andorra ha celebrat aquest dilluns la seva segona jornada formativa, centrada en el perfeccionament del servei a sala i al celler, un dels elements clau per elevar l’experiència gastronòmica al país. La sessió ha reunit una cinquantena de professionals —entre empresaris, cuiners, sommeliers i caps de sala— amb l’objectiu d’impulsar l’excel·lència en l’atenció al client.
El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha inaugurat la jornada destacant la importància del tracte personal en la gastronomia d’alta muntanya: “L’esperit de servei forma part del nostre ADN: treballem amb productes del territori, però també amb persones i vincles que perduren”.
La formació ha abordat temes com l’elegància i l’hospitalitat a sala, l’art del maridatge, la integració de l’oferta de begudes, l’ús creatiu de còctels i combinats, així com estratègies de gestió, direcció i fidelització del client. També s’ha reflexionat sobre què valoren els periodistes gastronòmics en un restaurant.
La jornada ha comptat amb ponents de referència internacional, com Pere Monje (Via Veneto*), Alberto Segade (Kadeau**), David Seijas (elBulli), Pau Arenós, François Monti o Roger Margalef, entre d’altres. L’acte ha conclòs amb una taula rodona per analitzar els reptes de futur en el servei gastronòmic.