Gastronomia

L'Andorra Taste professional tanca amb més de 1.100 congressistes d'una vintena de països

Aquest migdia obre les portes el vessant popular amb 22 restauradors del país

Participants a l'Andorra Taste amb pescadors locals al llac de Pessons aquest matí.

Participants a l'Andorra Taste amb pescadors locals al llac de Pessons aquest matí.Andorra Turisme

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'Andorra Taste professional ha tancat amb rècord d'inscrits, més de 1.100 congressistes d'una vintena de països. Els professionals del sector, 589 presencials i 517 en línia, han gaudit de ponències a càrrec de xefs internacionals i del país. Enguany els Alps han estat el territori convidat, amb ponents vinguts de França, Suïssa, Àustria i Eslovènia que han mostrat la profunditat i diversitat de la cuina alpina a través dels seus productes, elaboracions i sabors. Alguns noms destacats d'aquesta quarta edició han estat Ferran Adrià, guardonat amb l'Andorra Taste Award, Oriol Castro, xef del Disfrutar, considerat el millor restaurant del món, o els estrellats Zineb Hattab o Stéphane Tournié.

Avui s'ha realitzat la jornada Territori en Viu, que ha permès als participants conèixer en primera persona els paisatges i productes d'Andorra. S'han desplaçat fins al llac de Pessons per conversar amb pescadors, gaudir d'un esmorzar de forquilla i atendre les darreres ponències. El punt final ha estat un tast de vins d'altura produïts a més de 1.000 metres. 

En l'acte de clausura, el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha recordat que "l'Andorra Taste i el seu èxit han estat la llavor que ens ha portat a impulsar el Pla Gastronòmic, una eina clau que ens guia per reforçar el nostre posicionament com a destinació gastronòmica i com a país ambaixador de la cuina d'alta muntanya".

Arrenca el festival popular amb 22 restauradors del país

L'Andorra Taste popular arrenca aquest migdia, i fins diumenge, amb 22 restauradors del país, que es traslladaran al carrer dels Veedors d'Escaldes per oferir tastets als assistents. El preu de la tapa és de 5 tokens (euros) i hi haurà des d'entrants, arrossos i plats de carn o peix fins a una selecció de postres, confitures o mel de productors locals.

tracking