GASTRONOMIA

Estudiants de cuina participen als cèlebres premis Lladonosa

Els guardons homenatge traspassen per primera vegada les fronteres de Catalunya en la que serà la seva cinquena edició

Presentació dels premis Josep Lladonosa.

Presentació dels premis Josep Lladonosa.JOSEP LLUÍS TRABAL

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estudiants de cuina i sala d’Andorra tindran l’oportunitat de participar per primera vegada en els premis Lladonosa, un prestigiós concurs gastronòmic impulsat pels germans Torres en homenatge al xef català Josep Lladonosa i Giró. Enguany, la cinquena edició d’aquests guardons han traspassat per primera vegada les fronteres de Catalunya per arribar al Principat i incorporar la participació dels estudiants del Principat, en una edició que suposa una novetat destacada.

Ahir al matí es va presentar al Lycée Comte de Foix la cinquena edició del concurs, amb una demostració gastronòmica a càrrec dels xefs Carles Flinch, de Can Manel, i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou. Els cuiners van elaborar plats amb productes andorrans i catalans per mostrar l’excel·lència de la cuina de proximitat.

El certamen, que segueix un format similar al del programa Masterchef, seleccionarà els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya i Andorra. La fase prèvia de selecció es farà en línia, i posteriorment es duran a terme dues semifinals, un premi social i la gran final, prevista per al mes de maig.

Sota el lema Una cuina de fa 700 anys, la cinquena edició dels premis proposa una tornada als orígens per posar en valor les antigues receptes de la cuina medieval catalana, documentada per Josep Lladonosa i que es remunta a l’any 1324 (Llibre del Sent Soví). Aquest any, les receptes a realitzar durant les eliminatòries estan extretes dels manuscrits i llibres de l’edat mitjana. Josep Lladonosa destaca: “Nosaltres, l’equip d’organització dels premis, ens esforcem perquè els participants respectin la identitat autòctona dels plats que es presenten a concurs, defensant d’aquesta manera la seva personalitat intrínseca que tant ha costat de conservar.”

A més a més del concurs, s’està produint un documental sobre la figura de Josep Lladonosa i està en impremta un receptari escrit pel mateix cuiner dedicat a la gastronomia medieval que també porta el mateix títol.

Els premis Lladonosa han estat distingits aquest any com a esdeveniment oficial dins del programa de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

tracking