AR+I

Els conductors sumen 6.742 hores de cues cada matí

L''informe destaca que la longitud de xarxa saturada i en risc de saturació suposa 5,70 quilòmetres actualment

Xarxa Viària actual

Xarxa Viària actualAR+I

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El temps total de viatge a la xarxa viària entre les 7h i les 10 hores del matí és de 6.742 hores actualment, segons un informe d'Andorra Recerca i Innovació. L'autor de l'estudi ha explicat que l'informe calcula el temps en base al nombre d'hores que dediquen tots els vehicles a la xarxa viària durant la franja analitzada. El treball estudia la saturació de la xarxa viària del Principat d’Andorra en l’actualitat i en diferents escenaris futurs d’evolució de la demanda i incorporació de noves infraestructures.

L''informe destaca que la longitud de xarxa saturada i en risc de saturació suposa 5,70 quilòmetres actualment, i que aquest risc es veuria reduït a 4,63 quilòmetres amb la desviació de la Massana, el què suposaria un temps total de viatge a la xarxa de 6.536 hores. L'informe apunta que el creixement límit de la xarxa viària seria de 2,4% respecte l'escenari actual. 

En un escenari de creixement urbanístic accentuat, el que representaria una situació on bona part de les actuacions previstes dels Plans d'Ordenació i Urbanisme Parroquial s'acabessin executant, la saturació a la xarxa viària seria de 142 quilòmetres, el què suposaria més de nou mil hores de temps total de viatge entre les 7h i les 10h del matí. En aquest cas, s'ha decidit utilitzar la informació proporcionada pel comú d'Ordino respecte la hipòtesi del creixement a la població. L'autor de l'informe ha remarcat que tot i demanar informació a la resta de parròquies respecte el creixement esperat, Ordino ha estat l'única que ha accedit.    

tracking