AFERS EXTERIORS

El Banc Europeu d’Inversions cerca iniciatives de finançament

Trobada entre l’equip del BEI i els secretaris d’Estat.

Trobada entre l’equip del BEI i els secretaris d’Estat.SFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un equip tècnic del Banc Europeu d’Inversions (BEI) es va desplaçar a Andorra ahir per avançar en l’estudi d’avaluació de diversos projectes proposats pel Govern en matèria de transició energètica susceptibles de rebre finançament per part d’aquest banc europeu. La delegació, que es va reunir amb els secretaris d’Estat Landry Riba, David Forné i Noëlia Souque, seguirà a Andorra avui perquè puguin conèixer de primera mà els projectes.

Es tracta de la segona visita que el BEI fa al país per aprofundir en el coneixement dels diferents projectes del pla d’inversió de FEDA i efectuar visites rellevants sobre el terreny. L’objectiu de les reunions tècniques és avançar en la col·laboració amb el Banc Europeu d’Inversió i determinar els projectes, vinculats a la millora de la sobirania energètica andorrana, que poden ser susceptibles de rebre finançament europeu.

La col·laboració s’inscriu en el camí encetat per Andorra d’aproximació a les institucions europees i constitueix un pas més en la diversificació de fonts de finançament internacional. Es tracta d’una possibilitat única de finançar projectes publicoprivats amb condicions preferencials que podria portar a una millora significativa del panorama energètic del país i obriria la porta al finançament d’altres projectes. Andorra és el primer petit estat europeu no membre de la Unió Europea que coopera amb el BEI.

tracking