TROBADA IBEROAMERICA

El Fòrum digital incideix en la necessitat de reduir bretxes

Andorra ha acollit el primer Fòrum digital.

Andorra ha acollit el primer Fòrum digital.SFGA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repte de millorar la connectivitat i trencar la bretxa digital van centrar ahir el primer Fòrum digital iberoamericà, que va acollir Andorra sota el títol Aliances publicoprivades per a la transició digital. Infraestructures per a la connectivitat universal. El secretari general iberoamericà, Andrés Allamand, i el cap de Govern, Xavier Espot, van destacar que el Principat en pot ser un exemple. Espot va reivindicar l’alt percentatge de connectivitat al país i va incidir que té un doble vessant, “extern de cara en fora per atraure nous residents al nostre país, noves empreses, i per tant per diversificar la nostra activitat econòmica i, per un altre costat, també s’ha de llegir amb clau interna i com un element més d’aquest estat del benestar”. I amb relació a això, el secretari general iberoamericà va apuntar que l’horitzó ha de ser que no es produeixin bretxes digitals entre àmbits rurals i urbans, entre persones amb més o menys recursos i també, i especialment, entre dones i homes.

Allamand va insistir que quan s’aborda la digitalització “més enllà de la connectivitat” s’ha de vetllar per “l’accés i les capacitats” de les persones per “connectar-se i utilitzar intel·ligentment” la tecnologia. En aquest sentit, va indicar que aquest impuls a la digitalització és un “desafiament” que no poden fer tots sols el sector públic o el privat, ja que es tracta d’inversions “molt importants”, i que Andorra, en aquest sentit, pot servir d’exemple.

Espot va situar el fòrum com “una forma de donar continuïtat” a la cimera que Andorra va acollir el 2021, que feia referència a la innovació i el desenvolupament sostenible. Hi van prendre part de forma presencial mig centenar de persones.

tracking