SOCIETAT

El cos rep la visita del cap superior de la Policia Nacional a Catalunya

Durant la reunió s’han tractat temes lligats al vessant formatiu, així com qüestions relatives a la col·laboració en els controls fronterers

Els participants en la reunió després de la trobada.

Els participants en la reunió després de la trobada.Policia d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de la policia, Bruno Lasne, ha rebut aquest dimarts la visita oficial del nou cap superior de la policia nacional espanyola a Catalunya, el comissari principal Manuel Rodríguez Jiménez, nomenat el gener del 2024. La trobada ha tingut lloc a la sala d’actes del despatx central, a l’edifici administratiu de l’Obac, amb l’objectiu de continuar enfortint les relacions entre els dos cossos, amb qui la cooperació és molt estreta en tots els àmbits, especialment en l’operatiu i el formatiu.

Durant la reunió s’han tractat temes lligats al vessant formatiu, així com qüestions relatives a la col·laboració en els controls fronterers, les extradicions i els trasllats de presos, les comissions rogatòries internacionals i l’obertura del doble carril d’entrada i sortida a la frontera per garantir la fluïdesa del trànsit en dates amb més afluència de visitants.

Al cap superior l’han acompanyat l’inspector en cap i agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra, Javier López Pueyo, i la cap del Gabinet Tècnic de la Prefectura Superior de la policia Nacional espanyola a Catalunya. Per part de la policia andorrana, a més del director general, hi han assistit els directors adjunts, Miquel Àngel Barbolla i Antoni Rodríguez, i els comissaris majors, Teresa Ferreira de Jesus i Frederic Gutiérrez Le Saux. A la reunió també ha estat present el coronel de la Guàrdia Civil i conseller d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra, Rafael Emilio Calvo Muñoz.

Després de la reunió de treball, els membres de la delegació de la Policia Nacional han visitat les instal·lacions per conèixer de primera mà el funcionament del cos i, tot seguit, han mantingut una trobada amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León.

L’estada del cap superior de la Policia Nacional espanyola a Catalunya finalitzarà aquest dimarts a la tarda amb la visita a la Casa de la Vall.

tracking