NOU DECRET DE LA PREFECTURA

França prorroga l’ús de drons per vigilar el contraban a la frontera

Contrabandistes al Pas la setmana passada.

Contrabandistes al Pas la setmana passada.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció regional de duanes de Tolosa tornarà a desplegar tres drons equipats amb càmeres per a operacions puntuals de vigilància a la zona fronterera de l’Alta Arieja. El prefecte, Simon Bertoux, va signar ahir un decret semblant al text adoptat el 7 de maig, que autoritza “la captura, l’enregistrament i la transmissió d’imatges per mitjà de càmeres instal·lades a les aeronaus a efectes de garantir la prevenció dels moviments transfronterers de mercaderies i tabac prohibits, i de vigilància de les fronteres per tal de combatre el seu pas irregular”.

Són tres drons d’ala giratòria, cadascun equipat amb una càmera. Màquines l’ús de les quals per part de Duanes està autoritzat pel codi de seguretat interior. L’ús d’aquests drons “és absolutament necessari i adaptat a la superfície a cobrir i a la topografia en un entorn muntanyós, ja que no hi ha dispositiu menys intrusiu per aconseguir els mateixos fins”.

Els serveis duaners preveuen operacions de vigilància fronterera i prevenció del tràfic, que “es realitzaran puntualment durant un mes a l’eix RN-20” i al territori dels municipis de l’Ospitalet, Mérens-les-Vals, Luzenac, Unac, Perles-et-Castelet, Tignac, Vaychis i Caussou.

tracking