PREMIS

Espot entrega el VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol

Els premiats han estat els professors Stefanie Stantcheva i Bnejamin Moll

VIII Premi Internacional Calvó Armengol

VIII Premi Internacional Calvó Armengol:SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la directora del Barcelona School of Economics (BSE), Teresa García-Milà, ha fet entrega aquest dimarts del VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol en

economia als professors Stefanie Stantcheva i Benjamin Moll, respectivament. Durant la cerimònia de lliurament del guardó, Espot ha destacat que “és un homenatge a un dels homes més brillants que ha tingut el nostre país i que, malauradament, la mort es va endur massa jove”.

La guanyadora de la setena edició del premi, Stefanie Stantcheva, és professora d’economia a la Universitat de Harvard i fundadora del Social Economic Lab. La seva recerca es basa en dos grans àrees: els efectes dinàmics de la política de taxes a llarg termini i l’economia social, que permet interpretar la manera en què les persones veuen les polítiques econòmiques basant-se en fenòmens socials concrets.

Mentre que el guanyador de la vuitena edició, Benjamin Moll, és un macroeconomista que basa la seva investigació en la comprensió de les desigualtats dins i entre els països. La seva feina persegueix avançar en dos àrees de recerca principals: ‘Per què alguns països són molt més pobres que altres?’ I ‘Com impacten les enormes disparitats entre ingressos i riquesa en la macroeconomia i la política macroeconòmica?’.

Durant l’acte de lliurament, la professora Stefanie Stantcheva ha pronunciat una breu intervenció i el professor Benjamin Moll ha efectuat la conferència: ‘Els agents heterogenis en macroeconomia: vuit lliçons per a la política monetària i fiscal’. 

tracking