XIFRES DEL 2023

El saldo migratori va ser positiu en 3.407 persones l’any passat

L’any passat van immigrar 6.045 ciutadans i van emigrar 2.638

Migració anual

Migració anualEstadística

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un total de 6.045 persones provinents d’altres països van establir-se al Principat el 2023, una xifra que és un 41,6% superior a la de l’any anterior, quan van arribar 4.270 persones. Segons Estadística, l’augment respon, en gran part, a l’establiment al país dels temporers que han regularitzat la seva situació i que han obtingut el permís de residència i treball. A la taula d’immigració destaquen, per sobre de la resta de nacionalitats, els immigrants espanyols. Les franges amb major nombre d’immigrants va ser la de 30 a 39 anys, seguida de la de 20 a 29 anys.

Etiquetes:

D’altra banda, segons el darrer informe d’Estadística, van marxar del país 2.638 persones, un 10,4% més respecte a l’any anterior, quan van marxar 2.390 persones. Això dona saldo migratori positiu de 3.407 persones l’any passat. Per característiques demogràfiques, els que més han migrat són homes, sobretot espanyols, i amb una edat compresa entre els 20 i els 39 anys.

El saldo migratori per trams d’edat és negatiu pel que fa a les edats més elevades, fet que significa que a partir dels 70 anys han marxat més persones de les que han arribat. Tanmateix, els saldos migratoris més elevats es troben en les franges d’edat entre 20 i 49 anys. Finalment, el saldo migratori per nacionalitat es mostra negatiu, igual que va succeir l’any passat, per als andorrans i portuguesos.

tracking