EL PS PRESENTA ESMENES A LA LLEI

El raonador no podrà presentar qüestions de constitucionalitat

Les modificacions al text s’han fet per adaptar-les al criteri del Govern

Vela i Casal a la roda de premsa d’ahir.

Vela i Casal a la roda de premsa d’ahir.PS

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El raonador del ciutadà haurà de comparèixer davant del Consell General o del Govern quan cregui que alguna llei pot incórrer en vici d’inconstitucionalitat. Aquesta és una de les esmenes que va presentar el PS a la seva pròpia proposició de llei. Inicialment, la idea del partit era que el raonador pogués actuar independentment i presentar recursos d’inconstitucionalitat davant del tribunal escaient. Tanmateix, la majoria no va estar d’acord amb aquesta proposta, fet que va portar el PS a modificar-la per tal que s’aprovi el text. La consellera general del PS Judith Casal va explicar en roda de premsa que estaven disposats a fer concessions per tal de dotar el raonador de més competències i adaptar-lo a les directrius europees.

El PS també va suprimir a petició de l’executiu la proposta que les resolucions administratives i queixes interposades al raonador del ciutadà poguessin provocar efectes suspensius pel que fa a terminis per interposar un recurs contra els actes. Tot i que Casal va considerar que era un punt necessari per “no saturar la Justícia amb conflictes que puguin ser resolts amb la mediació del raonador”.

El partit també va presentar a decisió pròpia una esmena per adaptar la llei als acords de París, per tal que la institució del raonador també pugui assumir competències pròpies d’una institució nacional de drets humans.

tracking