Món empresarial

Grandvalira Resorts, Pyrénées i FEDA, alguns dels guardonats amb els premis CEA 2024

La cerimònia de lliurament dels guardons s’ha dut a terme al centre de congressos d’Andorra la Vella, amb la presència del cap de govern, Xavier Espot

Premis CEA 2024

Premis CEA 2024

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA), amb el patrocini de Creand-Crèdit Andorrà, ha lliurat els premis de reconeixement empresarial en el decurs de la Gala CEA que ha tingut lloc la aquest dimarts a Andorra la Vella. Els premis CEA 2024, que l’entitat va crear l’any 2016 amb motiu del seu desè aniversari, tenen caràcter biennal i en la cinquena edició han reconegut la tasca de deu empreses i personalitats. La cerimònia de lliurament dels guardons s’ha dut a terme al centre de congressos d’Andorra la Vella, amb la presència del cap de govern, Xavier Espot, i el president de la CEA, Gerard Cadena.

Cadena ha subratllat que moltes d'aquestes empreses tenen una trajectòria de més de 70 anys i continuen prosperant gràcies al compromís dels "fills i nets que encara treballen en l'empresa". Igualment, Cadena ha ressaltat la rellevància de premiar valors socials com "la sostenibilitat i la igualtat", que no només impacten significativament en el seu entorn, sinó que també són fonamentals per al progrés de la societat en el seu conjunt.

Les empreses patrocinadores de l’esdeveniment han estat les encarregades de lliurar els premis de les deu categories d’enguany: premi FEDA a la sostenibilitat, premi AR+I a l’emprenedoria i/o innovació, premi Andorra Business a la projecció internacional, a l’empresa inclusiva i a la trajectòria empresarial, juntament amb el reconeixement personal a l’activitat de promoció de marca Andorra.

A més, també s’han lliurat els guardons destinats a reconèixer la tasca de les microempreses, promoure la igualtat i reconèixer les persones pioneres d’aquest país, així com a les empreses que promouen el talent sènior.

Els destacats guardonats dels premis CEA 2024

El premi a la trajectòria empresarial ha estat atorgat a Viladomat Esports, recollit pel cofundador del grup, Joan Pallàs. Aquesta categoria destaca aquelles empreses que, durant la seva trajectòria, han demostrat la solvència i els coneixements per superar els obstacles i mantenir-se com a referent empresarial.

A continuació, el premi FEDA a la sostenibilitat s’ha concedit a Bomosa.

Pel que fa la categoria de projecció internacional, aquest reconeixement ha estat atorgat a l’empresa Martí Motos. El jurat ha distingit les empreses que han aconseguit expandir la seva activitat a escala internacional.

El premi Andorra Recerca +Innovació a l’emprenedoria i la innovació ha estat per a Cellab, en reconeixement per seva la implementació amb èxit d’una nova idea, servei o producte.

Pel que fa al reconeixement personal a l’activitat de promoció de la Marca Andorra, els membres de la CEA, a través del vot telemàtic, han atorgat el seu suport a Grandvalira Resorts.

El premi a la gestió sènior ha estat per a Perfumeries Júlia.

Mentre que el guardó per als autònoms i microempreses ha recaigut en Camperlove.

També cal esmentar el reconeixement als pioners d’Andorra que en aquesta convocatòria ha estat per a Enriqueta Pedescoll Galí.

Premi a la inclusió i a la igualtat

Cal esmentar que el Grup Pyrénées ha rebut el premi a l’empresa inclusiva, destacant-se la seva tasca en la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional. "Per al nostre grup, aquest reconeixement ens confirma que estem en la bona direcció amb les persones, sens dubte el més important de qualsevol empresa", ha valorat la consellera delegada i directora general de Grup Pyrénées, Sílvia Beltran, en el moment de rebre el guardó. "Tenim un ferm compromís amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats. Els valors de Pyrénées abracen la inclusió, molt present en la nostra cultura empresarial. Estem convençuts que per prosperar com a organització hem de valorar i respectar la singularitat de cada persona", ha afegit. "Al grup comptem amb convenis ocupacionals i contractes professionals dels que se’n beneficien una vintena de persones. Entre altres, a l’FNAC, a l’Andorra 2000, a Epizen o en les nostres plataformes de comerç electrònic", ha detallat.

Al mateix temps, FEDA ha rebut el guardó a favor de la igualtat. En aquest cas, la directora de sostenibilitat, comunicació i clientela de FEDA, Nerea Moreno, ha expressat la seva alegria i satisfacció pel "reconeixement de la feina que s'ha estat fent de manera insistent". No obstant això, ha destacat que més enllà de les dades, el veritable valor rau en "els objectius per revertir" la situació.

Amb l’objectiu de mantenir la vocació social de l’esdeveniment, els premis CEA 2024 han habilitat una fila zero a través del web  per fer donatius en suport de les noves línies empresarials del servei d’integració laboral de la Creu Roja Andorrana. El canal per fer aquests donatius encara serà obert uns dies.

La cerimònia ha culminat amb un sopar de gala per a 200 persones.

tracking