Cossos especials

La policia participa en la Conferència de caps d'Interpol

La trobada ha abordat com reforçar l'intercanvi de dades per combatre el crim organitzat

Robert Guirao amb el secretari general d'Interpol, Jürgen Stock

Robert Guirao amb el secretari general d'Interpol, Jürgen StockInterpol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sergent major i responsable de l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Andorra, Robert Guirao, ha participat en la Conferència anual de caps de l'organització que es va celebrar a Lió a finals d'abril, segons informa la policia aquesta tarda. La trobada ha aplegat 321 delegats de 136 països que han debatut sobre la creació d'un front comú per combatre el crim organitzat transnacional amb l'objectiu de reafirmar el compromís per protegir les víctimes de les amenaces globals, explica el cos de seguretat.

La Conferència ha abordat la sofisticació logística, operativa i tecnològica del crim organitzat transnacional i els delegats van aprovar compromisos dirigits a enfortir l'intercanvi d'informació per reforçar les eines que els països membres tenen al seu abast, indica la policia en un comunicat. Els representants nacionals dels cossos de seguretat van assenyalar la importància d'ampliar l'accés a la xarxa de comunicacions policials segures per a unitats especialitzades i punts de control fronterers i es va encoratjar els països membres a compartir més dades de criminalitat mitjançant les 19 bases de dades d'Interpol. 

La policia destaca que en la reunió es va subratllar l'ús del mecanisme Global Rapid Intervention of Payments (I-GRIP) per interceptar el frau financer que ha portar Interpol a ajudar els països membres, entre ells Andorra, a controlar més de 500 milions de dòlars vinculats a processos criminals. Interpol va remarcar la necessitat de fer més intercanvis de dades sobre organitzacions terroristes i les eines de suport i qualsevol vincle amb el crim organtizat, a més de compartir la manera d'operar en casos relacionats amb materials químics, biològics, radiològics, nuclears i explosius improvisats. 

La Conferència d'Interpol va animar les oficines centrals a utilitzar més la base de dades internacional d'explotació sexual infantil i de les notificacions per alertar sobre depredadors sexuals i poder compartir "intel·ligència, identificar delinqüents i protegir les víctimes", recull el comunicat.  

tracking