CULTURA

Andorra Business vol donar un impuls als rodatges de cinema

L’agència considera l’audiovisual una oportunitat de diversificació econòmica

Marta Grau i Alejandro Marín, ahir a l’Ull Nu.

Marta Grau i Alejandro Marín, ahir a l’Ull Nu.ULL NU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La producció audiovisual és una indústria en auge a Andorra. Cada vegada més empreses del sector –amb seu al Principat i d’arreu– se senten atretes pels paisatges del país. Les muntanyes del Principat poden ser una localització ideal per a pel·lícules, espots publicitaris i altres peces audiovisuals.

Andorra Business ha fet un seguiment d’aquesta tendència en els últims anys i ha identificat el sector de l’audiovisual com una oportunitat per a la diversificació. Ho va afirmar ahir al migdia la directora de l’agència de promoció econòmica, Judit Hidalgo, davant del públic que omplia la sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella per escoltar la xerrada Una pàgina en blanc, organitzada en el marc del festival Ull Nu, un públic format majoritàriament per professionals del cinema i la comunicació audiovisual.

L’interès creixent d’Andorra Business pel sector es traduirà en la creació d’una comissió cinematogràfica andorrana, va anunciar Hidalgo. Aquesta mena d’organitzacions, presents a la majoria de països d’Amèrica del Nord, Àsia i Europa, s’encarrega d’atraure equips de producció estrangers i donar-los suport perquè puguin desenvolupar els seus rodatges sense problemes. “Volem posar totes les facilitats a l’abast dels creadors per dinamitzar encara més el sector”, va afirmar.

Hidalgo va recordar que l’auge del sector no només es reflecteix en l’increment del nombre d’equips estrangers que volen rodar a Andorra. N’és una mostra il·lustrativa, va afegir, la proliferació d’un ecosistema d’estudis audiovisuals, en què el Diari Andorra també ha assumit una posició destacada.

Pel que fa al cinema, cal recordar que aquest any el Govern va incrementar l’ajut anual per a un únic projecte de ficció, documental o animació de 100.000 a 125.000 euros. La voluntat de l’executiu és destinar-hi més diners els anys vinents.

PERDRE LA POR A LA PÀGINA EN BLANC

La xerrada Una pàgina en blanc va generar expectació. La sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella va omplir-se per escoltar dues veus destacades del panorama audiovisual català i espanyol: una de més novella –Alejandro Marín va estrenar l’any passat la seva òpera prima, Te estoy amando locamente, sobre els orígens del moviment LGTBI andalús– i una altra de més veterana –Marta Grau, amb una carrera consolidada com a guionista i escriptora–. Tots dos van remarcar la importància de “baixar del món de les idees” i treballar el “múscul creatiu”.
tracking