Standard & Poor’s eleva la qualificació d’Andorra, que manté la perspectiva positiva

Manté la perspectiva positiva per la millora de les dades estadístiques

La seu d’Standard & Poor’s.

La seu d’Standard & Poor’s.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’agència d’avaluació Standard & Poor’s (S&P) va publicar ahir a la nit la qualificació d’Andorra i l’eleva a A-/A-2, mantenint la perspectiva positiva, assenyala el Govern en un comunicat. Aquesta pujada de la qualificació, la darrera qualificació obtinguda era BBB+/A-, respon al fet que el Principat ha millorat substancialment les seves dades estadístiques en els darrers anys, segons s’indica a l’informe. Aquest fet proporciona a les agències de qualificació més confiança en l’avaluació de la posició d’actius externs nets del país, segons es recull al document.

ACOSTAMENT A LA UE

L’agència avaluadora nord-americana també destaca que el procés d’acostament a la Unió Europea a través de l’acord d’associació afavorirà la diversificació econòmica del Principat, una consideració que altres agències de ràting ja havien apuntat en els darrers informes de qualificació sobre el país, recorda el comunicat elaborat per l’executiu.

Finalment, l’informe d’Standard & Poor’s assenyala que la política fiscal del Govern és sòlida i les seves necessitats de finançament estan cobertes fins al 2027. En aquest punt, l’agència també preveu que la posició patrimonial de les administracions públiques d’Andorra continuarà millorant, mentre que la despesa per interessos es mantindrà estable.

tracking