ESCOLA ESPANYOLA

La solució per al batxillerat està en marxa, però no té data

La sortida és l’augment de places al María Moliner i la branca artística al Sant Ermengol

La consellera d’Educació amb l’ambaixador espanyol, ahir.

La consellera d’Educació amb l’ambaixador espanyol, ahir.ANA / M. F

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació espanyola treballa per solucionar la crisi derivada de la falta de places al batxillerat per absorbir tota la demanda d’escolars de quart d’ESO, però no posa cap data, malgrat que inicialment s’havia apuntat que a mitjan maig els que han quedat fora de les preinscripcions tindrien una resposta. La consellera, Dolores López, va afirmar ahir que aquest calendari no havia sortit de l’organisme que gestiona el sistema educatiu públic espanyol a Andorra i que lidera, sinó “d’algun centre”, però que s’està treballant intensament per donar tranquil·litat a les famílies. “Estem buscant una solució, el que ens agradaria és que tot l’alumnat seguís estudis al sistema espanyol”, va reiterar la consellera interpel·lada per la possibilitat que es puguin trobar altres sortides, com ara derivar alguns estudiants a l’Escola andorrana.

“El que ens agradaria és que tot l’alumnat seguís estudis al sistema espanyol”
Dolores López, Consellera d'Educació espanyola 

Les opcions sobre la taula, i que ha de validar Madrid, són l’increment de l’oferta de primer de batxillerat al María Moliner i que el col·legi Sant Ermengol pugui oferir una línia de batxillerat artístic. Aquesta darrera alternativa –que soluciona la inexistència d’aquesta branca a l’Escola espanyola a Andorra i que fins ara ha obligat els alumnes a marxar a la Seu d’Urgell– estava inicialment prevista per al curs que arrenca, el 2025, però l’objectiu ara és avançar-ho. López va insistir que encara les dades són provisionals perquè la formalització de les matriculacions no es fa fins al juliol, però que estan accelerant els procediments pel neguit de les famílies d’alumnes de quart d’ESO dels centres confessionals de la Sagrada Família i Janer que han quedat fora del Sant Ermengol, que és l’únic congregacional amb cicle de batxillerat, i que s’han trobat que el María Moliner tampoc podia ser una alternativa perquè té una oferta limitada. La consellera va argumentar que “hi pot haver una fluctuació important de les dades” perquè, entre d’altres casuístiques, “hi ha molts alumnes pendents d’admissions a formació professional” i també falten les avaluacions finals.

UNS 90 DOCENTS PARTICIPEN EN LES JORNADES SOBRE ELS REPTES DE LA DIGITALITZACIÓ

La conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola organitza la segona edició de les jornades educatives, que enguany s’han centrat en els reptes de la digitalització a les escoles. L’ambaixador, Carles Pérez Desoy, i la consellera d’Educació, Dolores López, van presentar ahir al migdia l’esdeveniment, que va arrencar a la tarda i que continuarà durant el matí d’avui. Es tracta d’unes jornades adreçades als docents de l’escola espanyola, però a les quals també han estat convidats els equips directius dels centres del sistema andorrà. En total, uns 90 professionals participen en una trobada formativa que entre d’altres qüestions aborda les conseqüències de la irrupció de la intel·ligència artificial. “És un repte important que cal analitzar amb molta cura dins de l’àmbit educatiu”, va manifestar l’ambaixador. Per exemple, va afegir la consellera, per les possibilitats de facilitar els plagis: “És important que el professorat conegui la intel·ligència artificial per poder detectar-lo.” López també va explicar que la llei educativa espanyola fixa la competència digital que han d’aquirir els docents en un termini de tres anys, que s’està facilitant la formació al professorat i que també és l’objecte d’una de les ponències. Les jornades es clouen avui amb una taula rodona en la qual es coneixerà l’experiència de tres centres educatius, un de Castelldefels, un altre de Saragossa i l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp. El col·legi Sant Ermengol acull l’esdeveniment, amb la col·laboració d’Andorra Telecom.
tracking