ECONOMIA

Standard & Poor's eleva el ràting d'Andorra

L'agència d'avaluació el situa en A-/A-2 amb perspectiva positiva

Façana de la seu central a Nova York

detail.info.publicated
/ Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) ha publicat aquesta nit la qualificació d'Andorra i l’eleva a A-/A-2, mantenint la perspectiva positiva. La darrera qualificació obtinguda era BBB+/A- i el Govern ha informat que la pujada respon al fet que el Principat "ha millorat substancialment les seves dades estadístiques en els darrers anys". segons s’indica en l’informe. Aquest fet proporciona a les agències de qualificació més confiança en l’avaluació de la posició d'actius externs nets del país, segons es recull al document.

L'agència avaluadora destaca que el procés d’acostament a la Unió Europea a través de l’acord d’associació "afavorirà la diversificació econòmica del Principat, una consideració que altres agències

de ràting ja havien apuntat en els darrers informes de qualificació sobre el país.

Finalment, l’informe d’Standard & Poor's assenyala que la política fiscal del Govern és "sòlida" i les seves necessitats de finançament "estan cobertes fins al 2027". En aquest sentit, l’agència preveu que la posició patrimonial de les administracions públiques d'Andorra continuarà millorant, mentre que la despesa per interessos es mantindrà estable.

tracking