Economia

Les importacions s'incrementen un 9,5% a l'abril

Arriben als 140,95 milios d'euros

Evolució de les importacions de béns totals en valor

Evolució de les importacions de béns totals en valorEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les importacions durant el mes d'abril han sumat un valor de 140,95 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 9,5% respecte de l'abril de l'any anterior. Segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, les partides amb major variació percentual i absoluta positiva han estat el transport, amb un 25,8%; l'industrial, amb un 16,4%; la construcció, amb un 24,1%; els productes de farmàcia-perfumeria, amb un 15,2%; i el grup d'alimentació, amb un 9,2%. Per contra, destaquen amb una variació percentual i absoluta negativa els grups d'energia, amb un 8,7%, i el de begudes i tabac, amb un 10,2%.

Gràfic de les importacions de béns en valor

Gràfic de les importacions de béns en valorEstadística

Durant els primers quatre mesos de l'any, el total d'importacions ha sumat un valor de 589,86 milions d'euros, fet que suposa una variació percentual negativa del 0,6% respecte del mateix període de l'any anterior. Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.842 milions d'euros, la qual cosa suposa una variació percentual positiva del 0,4% respecte de l'acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.834,95 milions d'euros. Sense el capítol d'energia, les importacions augmenten un 3,7% en comparació a l'any anterior.

D'altra banda, cal destacar que les exportacions durant el mes d'abril han sumat 19,90 milions d'euros, fet que representa un increment del 17,7% respecte del període anterior. En aquest sentit, les partides exportades més destacades amb una variació percentual positiva i una major variació absoluta són les de joieria, amb un 124,4% i l'electrònica, amb un 30,4%. Té una variació negativa més destacada la partida de transport, amb un 30%.

En els primers quatre mesos de l'any 2024, el total d'exportacions és de 67,97 milions d'euros, amb una variació percentual negativa del 38,7% respecte del mateix període de l'any anterior, mentre que durant els darrers dotze mesos, les exportacions han sumat un valor de 193,50 milions d'euros, un 15% menys respecte de l'acumulat dels darrers dotze mesos de l'any anterior.

Importació de carburants

En relació amb la importació de carburants, des d'Estadística s'assenyala que durant el mes d'abril ha estat de 12,01 milions de litres. Això representa una variació percentual positiva respecte al mateix mes de l'any anterior del 8,5%. Aquest mes, la gasolina sense plom presenta una variació positiva del 16,9%, mentre que el fuel domèstic i el gasoil de locomoció presenten també variacions positives del 9% i del 5% respectivament.

De gener a abril del 2024, la importació dels carburants ha estat de 40,45 milions de litres, un 4,4% menys en contraposició al mateix període de l'any 2023. A l'últim, i pel que fa a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 158,61 milions de litres, la qual cosa suposa una variació positiva del 3,6% respecte als 153,16 milions de litres acumulats en el mateix període anterior.

tracking