Normativa

Noves exigències contra incendis per als edificis d'alçada

El reglament afectarà a edificis de gran alçària i establiments de concurrència pública

Un camió de bombers a prop de les torres.

Un camió de bombers a prop de les torres.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha establert un decret pel qual s’estableix el procediment per a l’aprovació dels projectes i els certificats finals d’obra relatius a la seguretat contra incendis en edificis de gran alçària (és a dir  de 28 metres o més, o, en el cas d'habitatge, iguals o superiors a 50 metres), i  i en establiments de concurrència pública.

 Segons ha indicat el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, l’objectiu de la regulació és "reforçar la normativa existent fins ara" així com augmentar la coordinació dels diversos departaments del Govern en matèria de seguretat contra incendis.

El Decret estableix que, juntament amb l’inici de la tramitació d’una llicència de construcció o reforma d’edificis de gran alçària, s’ha de presentar un projecte de seguretat contra incendis elaborat per un

professional autoritzat. Aquest projecte s’acompanya d’un informe favorable emès pel departament competent en matèria de seguretat industrial i pel Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i

Salvaments. D'aquesta manera, s'introdueix en el circuit el Cos de Bombers ja que actualment aquest procediment només l’aprovava i validava l’Àrea de Seguretat i Qualitat Industrial.

Així mateix, i com a reforç suplementari, en el moment en què es presenta el certificat final d’obra relatiu al projecte de seguretat contra incendis al departament competent en matèria de seguretat

industrial, aquest certificat ha d’anar acompanyat d’un informe favorable emès pel Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments.

Casal també ha explicat que la normativa no s’aplica als projectes de seguretat contra incendis i certificats finals d’obra que ja s’hagin presentat per ser validats, i en el cas que només s’hagi presentat el projecte de seguretat contra incendis, caldrà adjuntar el certificat de bombers amb el certificat final d’obra.

Casal ha subratllat que els edificis realitzats fins ara han seguit els controls pertinents tant del cos de Bombers, com de seguretat industrial i que "acompleixen els requisits necessaris" davant aquest tipus de risc, tot recordant que se seguien els criteris estipulats a França. 

Pensions de funció pública

El Consell de Ministres ha emès aquest dimecres un informe favorable a la proposició de modificació de la Llei 23/2014 del pla de pensions de funció pública que té com a objectiu ampliar el col·lectiu d'assimilats partíceps del pla de pensions als treballadors del Consell General, els organismes adscrits i els del Tribunal Constitucional.

tracking