PATRIMONI CULTURAL

Restauració del mural de Sant Joan de Caselles

L’objectiu de la intervenció és revisar l’estat de conservació de la peça i tapar escletxes

Restauració del mural de Sant Joan de Caselles.

Restauració del mural de Sant Joan de Caselles.SFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de restauració i consolidació del conjunt mural romànic del Crist en estuc de Sant Joan de Caselles, segons va explicar ahir Govern en un comunicat. L’equip de conservadors i restauradors de l’àrea de Patrimoni Cultural, assessorat pel conservador Eudald Guillamet, estaran fent aquests treballs durant aproximadament un mes per enllestir totes les feines de conservació i millora a les peces. Així doncs, les millores haurien d’estar llestes per a la temporada d’estiu.

L’objectiu d’aquesta intervenció, va apuntar el comunicat, és revisar “detalladament” l’estat de conservació així com els retocs i restauració feta l’any 1963 i, al mateix temps, harmonitzar el conjunt mural amb la resta del monument, entonant una mica més els tons del retoc anterior. Aquesta intervenció també preveu el tancament d’alguna esquerda visible en l’entorn del conjunt i eliminar dues capes de pintura blanca de calç que cobreixen el dibuix dels carreus que hi ha al lateral de la peça mural, de la mateixa manera que es va fer en l’arc triomfal durant la primera intervenció al conjunt.

El Crist en estuc i el conjunt mural que l’acompanya a Sant Joan de Caselles són un element “extraordinari” del romànic andorrà i també pirinenc, segons recorda el comunicat. Amb aquesta intervenció, es vol donar per finalitzat el projecte de conservació i restauració iniciat l’any passat. Durant el primer semestre del 2023, en el marc dels treballs d’adequació i il·luminació interior i exterior de Sant Joan de Caselles, es va dur a terme una intervenció de conservació i restauració dels béns mobles i de l’interior de l’església. En aquell moment, es van restaurar les pintures de l’arc triomfal, es van netejar les encavallades i el soler de fusta, es van estucar els murs amb morter de calç i va quedar pendent intervenir i actuar en el conjunt del mural romànic amb el Crist en estuc.

Les feines de restauració.

Les feines de restauració.SFG

tracking