Reunió a Brussel·les

Andorra i la Comissió Europea formalitzen l'acord d'associació

El cap de Govern afirma que amb ell la posició internacional d'Andorra "s'enforteix"

Xavier Espot, Maroš Šefčovič i Luca Beccari en la trobada avui a Brussel·les

Xavier Espot, Maroš Šefčovič i Luca Beccari en la trobada avui a Brussel·lesEU/Jennifer Jacquemart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha oficialitzat aquesta tarda, juntament amb el ministre d’Afers Exteriors de San Marino, Luca Beccari, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, el tancament de l'acord entre totes tres parts. En una roda de premsa a Brusel·les, Espot ha agraït i felicitat a totes tres parts "per donar una forma jurídica indispensable" a l'acord i ha manifestat que, amb l'acord, la posició internacional d'Andorra "s'enforteix". El cap de Govern ha posat en relleu el treball, l'esforç, el compromís i la gran intel·ligència de les parts, tot i recordar que els Vint-i-set encara han de donar el seu vistiplau.

L'acord ja va ser tramés a tots els estats membres la setmana passada i el calendari marcat per la Comissió Europea situa a finals d'any la ratificació de l'acord per part del nou Parlament Europeu sorgit de les urnes d'aquest inici de juny.

Xavier Espot ha reiterat en les publicacions que ha fet a les xarxes després de la reunió que l'acord d'associació "és cabdal per reforçar el posicionament d'Andorra en l'àmbit internacional" i ha assegurat que servirà "per permetre una participació progressiva i estructurada dins el mercat interior europeu, tot respectant les nostres especificitats".

tracking