SALUT MENTAL

El PS reclama al Govern que elabori un pla contra el suïcidi

El grup demana un observatori de salut mental i addiccions

Els tres consellers del PS.

Els tres consellers del PS.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata va entrar ahir una moció a Sindicatura instant el Govern a redactar un pla estratègic nacional de prevenció i lluita contra el suïcidi i que sigui vigent en els pròxims quatre anys. El PS dona tres mesos a l’executiu per configurar el text, així com per posar en marxa un observatori de salut mental i addiccions en un període màxim de quatre mesos, segons ha comunicat el partit.

La moció prové de la pregunta oral que va formular la consellera general i presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, sobre l’estat de l’estratègia nacional del pla estratègic de prevenció i lluita contra el suïcidi. La moció subratlla la necessitat i priorització de la realització d’aquest pla arran de l’increment dels factors de risc del suïcidi –com ara l’aïllament i l’impacte econòmic i social–, i la manca de dades sanitàries i socioeconòmiques per promoure una millor tasca diagnòstica i de tractaments que contingui indicadors de qualitat, funcionalitat i resultats per comparar si les teràpies aplicades als pacients són les correctes per a cada cas.

El text presentat fa èmfasi en la falta de recursos a l’àrea de salut mental del SAAS i les llargues esperes que pateixen els pacients entre demanar cita i la primera visita –algunes superiors a un mes–, i la sobrecàrrega de les associacions professionals.

tracking