ECONOMIA

L’IPC avançat de l’abril baixa tres dècimes i se situa al 3,8%

Béns i serveis diversos, i vestit i calçat modulen la inflació

Els preus han baixat a l’abril.

Els preus han baixat a l’abril.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variació interanual estimada de l’índex de preus de consum (IPC) per al mes d’abril s’ha situat en el 3,8%, segons el càlcul de l’indicador avançat fet públic ahir al matí pel departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria tres dècimes respecte de l’IPC avaluat durant el mes de març (4,1%).

Així doncs, aquest comportament de la inflació seria a causa, principalment, de l’evolució dels preus dels grups de béns i serveis diversos, i vestit i calçat. Per contra, el grup de transports hauria contribuït a augmentar la inflació, assenyala Estadística.

Pel que fa als països de l’entorn, l’IPC avançat d’Espanya a l’abril se situa en el 3,3%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte de la variació registrada al mes de març. Per la seva banda, l’IPC avançat de França a l’abril ha arribat al 2,2%, una xifra que, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte del març.

L’indicador avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 98% dels preus d’abril entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC

tracking