Debat

Els experts alerten sobre els perills d'intervenir el preu dels lloguers

La 1a jornada sobre l'habitatge ha aplegat ponents per parlar sobre vivenda i economia

Un des ponents de les primeres Jornades sobre habitatge a Andorra

Konstantin A. Kholodilin durant la ponència a les primeres Jornades sobre habitatge a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 1a jornada sobre l'habitatge d'Andorra ha tingut lloc avui a l'Unsqure. La diada ha reunit a experts en economia i habitatge que han parlat sobre la situació actual del país comparant-la amb mesures històriques similars o amb els casos d'altres territoris com Barcelona.

Jornada habitatge Andorra

Jornada habitatge AndorraFernando Galindo

La primera ponència ha estat a carrer de Konstantin A. Kholodilin, que ha explicat l'evolució història de les intervencions dels lloguers, des de l'antic imperi Romà fins a l'actualitat. Kholodilin ha fet especial èmfasi en el perill que pot suposar aquesta mesura, que per una banda beneficia a aquells que ja tenen un immoble en lloguer, però pot deixar fora a molta gent que es trobi dins del mercat.

Una situació similar ha sortit a la taula rodona posterior que han ofert Oscar Gorgues, Marc Urgell i Carles Sala i Roca, i moderada Montserrat Junyent. Sala durant la seva intervenció inicial ha explicat com la intervenció a Espanya, més que solucionar els problemes de l'habitatge, va provocar una reducció de l'oferta. Precisament, Urgell ha fet especial èmfasi a la importància de la oferta per solucionar la problemàtica andorrana. Això sí, sempre que la població no hagi arribat al seu límit, ha alertat el ponent.

El president de l'Api ahir al local Unsquare

El president de l'Api ahir al local UnsquareFernando Galindo

tracking