PLANS D’IGUALTAT

Les empreses han d’introduir les dades sobre la bretxa salarial a partir d’avui

La secretària d’Estat d’Igualtat.

La secretària d’Estat d’Igualtat.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Tal com indica la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, les empreses hauran d’introduir les dades corresponents al 2023 a través de la seu electrònica del Govern entre l’1 de maig i el 30 de juny.

A partir del 2025 les dades salarials corresponents a l’exercici anterior s’hauran de facilitar anualment abans del 31 de març. Les empreses a partir de 50 treballadors hauran de dipositar una informació més exhaustiva, la resta hauran de dur un registre anual que inclogui la comparativa mitjana de retribucions globals anuals.

Segons Govern, les dades introduïdes al registre han de servir a les empreses per fer la diagnosi de la seva situació i plasmar en els plans d’igualtat les mesures per corregir la bretxa detectada. Govern tractarà els indicadors que s’obtinguin a través d’Estadística i podrà contrastar-les amb altres estats o fonts. El Govern també ha creat el Registre públic de plans d’igualtat. Les empreses de 50 o més persones tenen l’obligació de desenvolupar plans d’igualtat, amb una vigència màxima de quatre anys, així com fomentar mesures per eliminar les discriminacions directes i indirectes entre dones i homes.

tracking