METEO

La nevada deixa 6 centímetres a les zones altes del país

A partir de demà s'activa l'avís groc per pluja i vent i el risc d'allaus al nivell 3

L'acumulació de neu a Arcalís

L'acumulació de neu a ArcalísMeteo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteo ha informat que la nevada d'ahir a la tarda i nit ha deixat fins a 6 centímetres a les parts més altes del Principat. En forma de pluja s'han acumulat fins a 19,3 mil·límetres a Sorteny, mentre que al sud d'Andorra les acumulacions han sigut més minses amb 2,2 mm al Roc de Sant Pere, segons ha apuntat meteo.

D'altra banda, a partir d'aquesta nit s'esperen precipitacions generalitzades amb màxims que arribaran demà a la tarda, coincidint amb l'increment del vent. La situació de demà farà que s'activi l'avís groc per pluja i vent. Les pluges seguiran tota la setmana amb màximes que rondaran els 10 graus.

Pel que fa al risc d'allaus, Meteo ha apujat el nivell al 3 per les precipitacions que poden deixar "neu humida com a principal problema", segons ha valorat el servei que alerta de precipitacions abundants en els propers dies, així com mala visibilitat a la carretera i neu humida, pesada i ventada. Per la seva banda, Protecció Civil avisa que les pistes d'esquí ja estan tancades i no hi ha manteniment, pel que recomana sortir amb precaució, sobretot, en les "zones no segures".

tracking