Els preus de les importacions baixa un 0,9% al gener

Els preus de les exportacions cau un 3,1%

Un camió amb importacions a l'interior, creua la frontera amb Espanya

Un camió amb importacions a l'interior, a les instal·lacions duaneresFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Els preus de les importacions durant el mes de gener han experimentat una variació negativa del 0,9% en relació amb el mateix període l'any anterior. Si es comparen amb les dades del desembre del 2023, els preus de les importacions creixen un 2,6%.

De la mateixa manera, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, els preus de les exportacions al gener han caigut un 3,1% mentre que presenten un increment del 13,2% en relació amb les xifres registrades durant el mes de desembre.

En termes interanuals i segons els grups d'utilització, els preus dels béns de consum s'han incrementat 5,9%, els béns de capital han baixat un 12,7% i els béns intermedis també han caigut un 13,9%.

Si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca que la majoria dels grups tenen variacions interanuals negatives. En especial els preus del grup de combustibles, lubricants minerals i productes similars, que tenen un descens del 12,6% i la partida dels productes químics i similars, que mostren una davallada de l'11% respecte del mateix mes de l'any anterior. Per altra banda, destaca la partida d'olis, greixos i ceres, d'origen animal i vegetal, que creix un 8,9% i la classificació productes alimentaris i animals vius, que també augmenta un 4,2%.

En el conjunt de zones geogràfiques durant el mes de gener destaca l'evolució dels preus de l'índex en matèria d'importacions provinents de la resta de la Unió Europea i Gran Bretanya, amb un creixement interanual del 15,2%, i els provinents d'Espanya, amb una variació interanual negativa del 3,5%.

tracking