JUSTÍCIA

El Constitucional tomba el primer dels recursos dels avis de Callaueta

La mudança al nou pis dels avis.

La mudança al nou pis dels avis.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional no ha admès el recurs d’empara que va presentar l’advocat dels dos padrins que vivien al carrer Callaueta d’Andorra la Vella, Emili Campos. La resolució del Constitucional és la del primer recurs dels dos que Campos va presentar en nom dels germans Isabel i José María Ruiz. En aquest, Campos al·legava que tenien coneixement d’unes escriptures que demostrarien que la persona que va denunciar els padrins no era la propietària del pis i, per tant, no tenia el poder per presentar la demanda.

El recurs es va presentar per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, en els seus vessants dels drets a un procés degut, a la defensa i a un tribunal imparcial predeterminat per la llei, reconeguts a l’article 10 de la Constitució.

El que ha argumentat el Constitucional, però, és que havia de ser la part interessada la que presentés les proves per demostrar que aquesta escriptura era real. Fet que Campos va dur a terme en un recurs posterior al Constitucional, encara pendent de resolució.

L’advocat va explicar ahir en declaracions al Diari que, en cas de ser acceptat el recurs, els avis haurien de poder tornar al que era el seu pis, però Campos s’ha mostrat desencisat amb la justícia andorrana i el tracte que va rebre durant tot el procés, fet pel qual va demanar que s’obrís un expedient sancionador contra alguns dels batlles del cas. L’advocat va acabar afirmant que si el Constitucional també rebutja el segon recurs, en el qual ja va presentar el testament, “haurem d’anar a Europa”.

D’altra banda, Campos va apuntar que ha donat a conèixer els fets que van passar als germans Ruiz al Grup d’Estats Contra la Corrupció (GRECO) i als coprínceps. Campos ha explicat que “si ningú se sent afectat per l’actuació –de la justícia– anem molt malament”.

EL TC AVALA EL DESNONAMENT DEL RESTAURANT BUDA ESPAI

La Borda del Prat Salit, on estava situada la discoteca i restaurant Buda Espai, tornarà als seus propietaris després que el Tribunal Constitucional no hagi admès a tràmit el recurs de la societat que tenia el terreny llogat. Buda Espai Andorra, SA, havia interposat un recurs d’empara contra l’aute del 15 de febrer del 2024, dictat per la sala civil del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, en el seu vessant del dret a obtenir una decisió fonamentada en Dret, reconegut a l’article 10 de la Constitució. La presentació del recurs al Constitucional ha estat el darrer moviment judicial després que la secció civil de la Batllia va declarar resolt el contracte d’arrendament, el desnonament de la societat arrendatària i va condemnar les parts demandades a diverses quantitats fins al retorn efectiu de la possessió.
tracking