Reconeixement

Més facilitats per homologar el permís de conduir andorrà

El Consell de Ministres ha validat l'adhesió als Convenis de Viena sobre circulació i sobre senyalització viària

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha validat l'adhesió als Convenis de Viena sobre circulació i sobre senyalització viària. L’objectiu del primer conveni és facilitar un reconeixement generalitzat dels permisos de conduir entre els estats signataris, perquè els països membres del Conveni reconeguin el permís de conduir andorrà i el permís internacional andorrà. D'aquesta manera es vol facilitar el desplaçament dels turistes andorrans a l’hora de moure’s pels països signataris del conveni. Actualment són part del Conveni de Viena sobre la circulació viària 89 Estats, entre els quals els països nòrdics, alguns africans i alguns asiàtics.

Des de Govern s'apunta que en el cas que s’acabi aprovant i entrant en vigor l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, permetrà, a més, l’homologació automàtica d’aquests permisos en els 27 estats membres de la UE. És a dir, que permetrà als andorrans que viuen a l’estranger poder homologar el permís andorrà sense haver de tronar a passar les proves per obtenir el carnet.

L’adhesió s’ha plantejat perquè amb l’augment de la demanda dels permisos de conduir internacionals, sorgeix la situació en la qual, si bé la majoria dels països reconeixen el permís nacional i internacional andorrà, n’hi ha d’altres que no el reconeixen, generant dificultats pels andorrans que circulen internacionalment, fins i tot amb el seu propi vehicle amb matrícula andorrana.

Així mateix, el Govern també ha validat l’adhesió al Conveni de Viena sobre la senyalització viària. És un tractat multilateral dissenyat per augmentar la seguretat en la carretera i ajudar al trànsit viari internacional homogeneïtzant el sistema de senyalització utilitzat internacionalment. En aquest sentit, s’estableixen un conjunt de senyals viaris aprovats comunament i que a data d’avui Andorra ja té en compte.

tracking