TREBALL

Govern no ampliarà el nombre de temporers que poden passar a la quota general

Casal ha explicat que es fa amb la voluntat d'atendre a un creixement "sostenible" del país

Temporers fent cua a ImmigracióFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha reafirmat avui a la roda de premsa posterior al consell de ministres que la quota de trebaladors que podien passar de la temporal a la general seguirà sent de 390 tal com es va aprovar. Ho ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, en resposta a la petició d'alguns empresaris que volien augmentar en una setentena de treballadors la xifra. El motiu, ha explicat Casal, és continuar "amb la voluntat de fer digeribles les arribades de treballadors".

Amb la mateixa intenció, Casal ha explicat el consell de ministres ha aprovat el nou Reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer, que entrarà en vigor el proper 2 de maig. La nova quota de 900 treballadors -ampliable fins a un 30%- substituirà l’actual. El nombre d'autoritzacions es torna a situar en nivells de prepandèmia per afavorir al "creixement sostenible del país" ha afirmat Casal.

La nova quota general de treballadors, a més, estableix l’increment del 4,6% als salaris mínims fixats per cada sector d’activitat. L’objectiu dels increments periòdics és estabilitzar les plantilles amb personal qualificat remunerat amb salaris competitius. A banda de la nova quota general de treballadors, el Govern tornarà a obrir una quota específica per a treballadors de temporada d’estiu.

tracking