TRADICIÓ

Rècord de llibres andorrans a la fira de Sant Jordi

Les baixes temperatures no han frenat la il·lusió de celebrar la diada omplint carrers i places

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les primeres roses de Sant Jordi s'han barrejat amb alguns flocs de neu creant una imatge inèdita de la diada de la rosa i els llibres. Els primers a envair els carrers amb la venda ambulant han estat els estudiants que, com cada any, veuen la diada com una oportunitat per poder finançar-se el viatge de fi de curs.

Sant Jordi

Sant JordiFernando Galindo

El cap de Govern, Xavier Espot, ha celebrat en el marc de la seva visita oficial a la inauguració de la Fira de Sant Jordi d'Andorra la Vella que, una vegada més, el Principat ha batut rècord de llibres editats a Andorra o d'autors andorrans. "Crec que això és una excel·lent notícia. I això també és demostratiu que, al final, si des dels poders públics i des del Govern estem al costat del sector cultural i editorial, s'acaba traduint en bons resultats" ha assegurat, Espot. "Al final, perquè la fortalesa dels nostres escriptors i del nostre sector editorial pugui perviure, tots els andorrans i residents els hem d'ajudar. Per tant, avui convidaria a la gent que aposti per llibres de persones residents al país a l'hora de fer un regal pel dia de sant Jordi" ha afegit el cap de Govern.

Espot -qui ha també ha volgut celebrar que el clima hagi acompanyat, en part, la diada de la plaça del Poble a diferència de l'any passat que va ploure- ha preferit no revelar les seves preferències literàries davant d'una pregunta formulada per la premsa amb relació el llibre que havia decidit comprar-se. "Me n'han regalat tants que sempre és difícil triar i, com vostè ho comprendrà, evidentment no tenim les nostres preferències i tampoc les voldria expressar massa perquè no vull generar cap conflicte des d'aquest punt de vista", ha assenyalat el cap de Govern. "Sí que puc dir que molt majoritàriament els llibres que s'han editat aquest any aquí a Andorra són d'excel·lent lectura, molt variats, i per a tots els públics. Per tant, n'hi ha més que suficient sense haver d'anar a recórrer a llibres de fora" ha afegit, Espot.

Per la seva banda, el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, qui ha viscut la seva primera diada com a mandatari comunal, també ha celebrat que aquest any s'hagin publicat "tants bons títols i hi hagi hagut tanta gent amb ganes de fer coses per la cultura del país".

A mesura que el matí ha anat avançant, les tradicionals paradetes de roses i llibres han anat omplint la plaça del Poble a la capital, i a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany on els vianants i especialment els amants de la lectura no s'han pogut estar d'apropar-se per esbrinar quines són les novetats literàries d'enguany.

Així, malgrat el fred i que avui ha estat un dels dies amb la temperatura més baixa de la setmana tal i com ha alertat el servei de Meteorologia, l'estima per la festa i la il·lusió de celebració no han frenat ni paradistes ni lectors.

tracking