La conferència de presidents de parlaments debat sobre la democràcia

S'ha demanat un alto el foc a Gaza i s'ha sol·licitat reactivar el procés de pau israelià-palestí

Conferència presidents de parlaments UE

Conferència presidents de parlaments UEConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conferència de presidents de la Unió Europea ha analitzat i detallat les amenaces per les democràcies liberals al llarg dels últims tres dies a la Palma de Mallorca. 

Representant al Consell General, el síndic general, Carles Ensenyat, i el secretari general, Josep Hinojosa, han participat dels debats al llarg dels tres dies que ha durat la conferència de presidents. A més, han establert contactes bilaterals amb representants d’altres parlaments per compartir experiències en la gestió de l’activitat parlamentària, el funcionament de les cambres i comentar la situació política tant nacional com internacional.

Al llarg de les tres jornades, els presidents i presidentes de parlaments han debatut sobre els principals reptes i amenaces que tenen actualment les democràcies occidentals entre les quals destaca la invasió il·legal de Rússia contra Ucraïna, el mal ús de la intel·ligència artificial i la difusió de ‘fake news’ a través de les xarxes socials. Durant el debat, també s’ha destacat la situació a l’Orient Mitjà i els riscos que implicaria una major inestabilitat de la zona, per això, s’ha demanat un alto el foc a Gaza i s’ha sol·licitat reactivar el procés pau israelià-palestí.

tracking