ESLLAVISSADA

Restablerta la circulació a Anyós amb pas alternatiu amb semàfors

El despreniment ha afectat uns 10 metres i els veïns disposaran d'un aparcament a peu de carrer per quan no es pugui accedir amb cotxe a les urbanitzacions durant la reparació

L'esllavissada d'Anyós afecta la carretera pel despreniment del carrer d'accés a la urbanització del Bosquet
detail.info.publicated
/ Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La carretera secundària 310 entre Anyós i l'Aldosa resta tallada des de la matinada per una esllavissada en un tram de la via que no ha provocat danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana i les cues han col·lapsat el centre de la població en els dos sentits amb retencions des d'Ordino que han arribat a Sornàs, i dels vehicles que baixaven d'Arinsal des de primera hora del matí. La situació no s'ha normalitzat fins a mig matí.

El trànsit a la carretera entre els dos pobles massanencs s'ha restablert a les 19.30 hores amb un pas alternatiu pel carril de pujada dirigit per semàfors. El comú ha informat que s'ha treballat durant tot el dia per sostreure la terra i estabilitzar la zona.

Els veïns del Bosquet i el Cortalet disposaran d’una zona d’aparcament a peu de carretera durant les hores en que s’hagi de tancar l’accés rodat a les urbanitzacions per portar a terme les obres de reparació on hi ha hagut l’esllavissada. En tot cas, el comú precisa que el pas per a vianants es mantindrà obert en tot moment. L’accés a les urbanitzacions romandrà tancada del 24 d’abril al 3 de maig, de les 9.30 hores a les 19 hores i el dissabte 27 d’abril, de les 9 a les 14 hores.

DIARI TV A la carta

Treballs a la zona de l'esllavissada Anyós

Des del comú, s'ha apuntat que les obres de reparació de la via tenen una durada prevista de dues setmanes, però és possible que s'allarguin fins a les tres. Abans de poder concretar una data de finalització de les obres, "la prioritat és la seguretat de les persones", ha apuntat la cònsol major, Eva Sansa, que ha afegit que si els experts que estan treballant sobre el terreny detecten algun perill pels ciutadans de la zona, tancaran el pas a la carretera totalment.

Els problemes per circular es mantenen des de dos quarts de deu en sentit sud per baixar per la General 3 des de la sortida del poble d'Ordino, segons han indicat des de Mobilitat. El despreniment afecta una part de la carretera que va a la urbanització del Bosquet i ja es treballa al punt de l'esllavissada per assegurar la via, segons informa el comú de la Massana.

Treballs en la zona de l'esllavissada entre l'Aldosa i Anyós aquest matí

Treballs en la zona de l'esllavissada entre l'Aldosa i Anyós aquest matíComú de la Massana

Els bombers han estat avisats a les 4.15 de la matinada pel servei de circulació de la parròquia. El cos de salvament ha desplaçat fins al llocs dels fets una dotació del parc de la Massana i el cap de guàrdia que han fet l'avaluació de l'incident i han ajudat a il·luminar la zona. El cap de guàrdia ha explicat que el tram afectat és d'uns 10 metres i no hi ha cap afectació per a edificis i els bombers s'han retirat de la zona després de l'arribada dels agents de policia i d'assessorar al cònsol menor massanenc, Roger Fité, que es trobava al lloc dels fets. En tot cas, els motius de l’esllavissada són desconeguts, tot i que la cònsol major remarca que ha estat un punt on hi havia penya, amb més possibilitats d’inestabilitat durant èpoques de canvi de temperatura.

Tall d'una hora als túnels de Sant Antoni de baixada

Les retencions a la Massana s'han complicat a mig matí pel tall del carril de baixada pels túnels de Sant Antoni a causa d'uns treballs de pavimentació del COEX. Els autobusos públics han estat els únics vehicles que han pogut circular en aquest tram, mentre que la resta d'usuaris han estat redirigits pels túnels dels Dos Valires, fins a Encamp. El tall s'ha allargat durant una hora.

tracking