CULTURA

Escollits els representants de la comissió de l'estatut de l'artista

Juli Fernández i Emma Riba han estat els designats per les associacions

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, en un acte aquest dimecres.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, en un acte aquest dimecres.SFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Els dos artistes independents que formaran part de la comissió andorrana de seguiment de l'estatut de l'artista seran el poeta Juli Fernández i la ballarina i coreògrafa Emma Riba. Així es va decidir dimecres en la reunió que s'havia convocat per tal d'escollir aquests representants d'entre les diferents candidatures que les entitats podien fer arribar. En total hi havia set candidats que representaven diferents sectors culturals com les lletres, les arts escèniques, la dansa i el cinema.

Cal destacar que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va explicar dilluns que des del ministeri es va fer arribar una carta a les entitats culturals perquè proposessin els noms dels seus representants en aquesta comissió. Un cop es posi en marxa aquest ens començarà a valorar les demandes que es puguin rebre d'artistes que vulguin estar registrats.

La comissió estarà integrada per dos representants del ministeri de Cultura; un del d'Economia; un altre del de Finances i un de Treball; un representant de la CASS, els dos representants dels artistes i un de la societat de drets d'autors (SDADV). La funció d'aquest organisme serà aprovar o denegar els procediments de sol·licitud de reconeixement de l’artista professionals; fer un seguiment de l’activitat dels artistes professionals acreditats; proposar programes, actuacions o accions legislatives que afavoreixin el sector artístic i proporcionar a les administracions i entitats del sector públic les dades necessàries per aplicar les normatives que estableixen règims específics per als artistes professionals acreditats.

tracking