UNIÓ EUROPEA

Un prestigiós expert fa part de la reunió del pacte d’Estat

García-Berdoy té l’encàrrec d’elaborar un informe sobre la posició internacional d’Andorra en el context de l’acord d’associació

L’expert espanyol en l’àmbit europeu.

L’expert espanyol en l’àmbit europeu.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Juan Pablo García-Berdoy, expert en matèria europea, va participar ahir en la reunió del pacte d’Estat, on faltaven el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que van viatjar als països bàltics, i també l’observador i excap de Govern Jaume Bartumeu.

García-Berdoy té l’encàrrec del Govern d’elaborar un informe sobre la posició internacional d’Andorra en el context de l’acord d’associació, que ha de complementar el que està confeccionant l’ARI sobre els efectes d’aquesta nova relació amb Europa que defensen l’executiu i alguns partits polítics.

L’exdiplomàtic espanyol va demanar assistir a una reunió del pacte d’Estat. També desitja reunir-se amb els representants dels coprínceps, amb els ambaixadors d’Espanya i França i amb la ministra d’Exteriors, Imma Tor.

García-Berdoy té una àmplia experiència en relacions internacionals. És expert en l’àmbit polític, institucional i regulatori europeu. Diplomàtic des del 1987, ha desenvolupat gran part de la seva carrera en l’àmbit europeu. Ha estat director general de Política Exterior per a Europa (2002-04), ambaixador d’Espanya a Romania i Moldàvia (2005-09), ambaixador a Alemanya (2012-16) i ambaixador representant permanent davant de la Unió Europea (2016-21).

L’octubre del 2009 va posar en marxa l’Aspen Institute Espanya, que es va constituir formalment com a fundació el desembre del 2010. Secretari general de l’Aspen Institute Espanya des d’aquesta data, va dimitir el març del 2012 a causa del seu nomenament com a ambaixador d’Espanya a la República Federal d’Alemanya.

tracking