SECTOR DE LA NEU

Arcalís sobreviu a la caiguda general per la manca de neu

Grandvalira i Pal Arinsal tenen pitjors resultats que la temporada anterior i el domini que més ha patit ha estat el massanenc

Esquiadors al telecadira d'Alt de la Capa, a Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una temporada d’hivern “complicada des de l’inici”. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, va admetre ahir en declaracions al Diari que no ha estat un any fàcil per a les pistes d’esquí arran de la manca de neu. Tot i això, va destacar que les inversions en maquinària d’innivació i l’esforç “enorme” dels equips de Grandvalira en el manteniment de la qualitat de la neu han permès mantenir obertes les pistes durant tota la temporada, fet que suposa un “avantatge competitiu” respecte de “moltes estacions del nostre entorn, que han hagut de tancar moltes setmanes”.

El directiu va puntualitzar, però, que l’impacte de la falta de neu no ha afectat de la mateixa manera totes les estacions. La temporada ha estat “excepcionalment bona” a Ordino Arcalís, on aquesta setmana encara es podrà esquiar. A Grandvalira –els dominis de Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig– i, sobretot, a Pal Arinsal, els resultats s’han situat per sota dels objectius. “La neu de les últimes setmanes no ens ha permès recuperar tot el que hem perdut”, va admetre Moreno.

La clau per a la competitivitat del sector en els propers anys serà, va afirmar el directiu, reforçar les inversions en sistemes d’innivació. “Hem de seguir per aquest camí”, va sentenciar, tot recalcant que l’ús d’aquesta tecnologia és imprescindible per mantenir la qualitat de la neu en un dels punts més estratègics de Grandvalira: la connexió entre els sectors de Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig.

El director general de Grandvalira Resorts va recordar, finalment, que els forfets per a la temporada vinent podran adquirir-se pel mateix preu que els d’aquest any fins al 30 de juny. Tant els esquiadors residents com els no residents podran beneficiar-se d’aquesta oferta.

Pel que fa a la temporada d’estiu, Moreno va assenyalar que l’esdeveniment estrella serà el Campionat del Món de BTT als circuits del Vallnord Bike Park de la Massana, que tindrà lloc l’última setmana d’agost. “És el màxim nivell que es pot assolir en aquesta disciplina”, va remarcar. El director general de Grandvalira Resorts va apuntar, d’altra banda, que aquest any tindrà continuïtat una de les novetats de la temporada d’estiu del 2023: els circuits per a bicicletes elèctriques. “És una activitat en creixement amb un públic molt ampli i la volem potenciar”, va afirmar Moreno.

MÉS DE 6.000 PERSONES HAN PASSAT CADA DIA PER LES CARPES DE L'SNOWROW

La segona edició del festival Snowrow, fruit de l’aliança entre Elrow i Grandvalira Resorts, va acabar ahir després de quadre dies de música electrònica i activitats de neu per a totes les edats. Més de 6.000 persones han passat cada dia per la carpa central de l’Snowrow. De les entrades venudes, 2.500 incloïen el forfet per a les propostes d’esquí. Moreno va assenyalar, en aquest sentit, que la col·laboració amb l’empresa especialitzada en festivals de música electrònica immersius ha permès donar a conèixer les pistes de Grandvalira a un públic “més ampli”. Pel que fa a l’organització, el muntatge del festival ha estat tot un esdeveniment, per al qual s’han necessitat 55 tràilers, 250 operaris i 250 treballadors, incloent-hi els 150 animadors, que són gran part de l’esperit Elrow. En aquest sentit, el fundador de l’empresa, Juan Arnau, va voler donar les gràcies a tots els implicats en l’organització d’aquest gran esdeveniment: “Estem molt contents de ser a Andorra en aquesta segona edició del festival Elrow a la neu, únic al món, i estem molt agraïts a Grandvalira, a la família Viladomat i a tots els estaments públics que ens donen suport”. En els quatre dies de festival la policia ha practicat una cinquantena de detencions per possessió o consum de droga.

tracking