DEMANDA A L'ESTIU

Restriccions perquè el repartiment de les quotes sigui just

Caps de recursos humans i gestors han de fer la mateixa cua que els temporers

Usuari del servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici del període perquè els temporers d’hivern optin a un dels permisos de treball de la quota general va començar dimarts amb tranquil·litat i sense cues, malgrat que hi havia cert temor d’una allau per intentar ser dels primers. El Govern va decidir una fórmula que atorga el permís per ordre de petició i ha suprimit les excepcions habituals per evitar que les empreses grans tinguin més avantatges que les petites.

Això suposa que les empreses amb un important departament de recursos humans o les que treballen amb gestories no tindran prioritat ni un accés a la cita prèvia diferent, i per tant hauran de passar pels mateixos tràmits que els temporers.

Marcelo Ponce, president de l’Associació d’Argentins a Andorra, va calcular que entre diumenge i dilluns van marxar uns 300 compatriotes. Els autobusos en direcció Barcelona anaven plens “i aquest any, a diferència d’altres, la majoria ha tornat directament a l’Argentina, bé per treballar a pistes o als seus anteriors llocs de feina”.

Només 300 temporers –ampliables a 390 si és necessari– obtindran el permís anual renovable, i aquest cop és una oportunitat única per fer-ho demostrant només dues temporades de contractació a Andorra. L’executiu ha endurit les condicions i després ja serà necessari demostrar una experiència de molta més durada.

La matinada de dimarts, concretament a les quatre, hi havia tres persones esperant l’obertura del servei d’Immigració. Van ser una excepció perquè no s’estan produint grans cues i la gent hi acudeix sense pressa. Alguns tenen demanada cita prèvia des de fa una quinzena de dies i han presentat la documentació requerida. Altres són atesos sense aquesta cita prèvia.

Ponce va apuntar que desconeix les previsions de la quota d’estiu, encara que tot apunta que serà bastant reduïda. També va recordar que molts argentins ja venen amb el passatge de tornada comprat, atès que es tracta de vols molts cars i sempre és millor l’adquisició amb antelació. El ministre portaveu, Guillem Casal, va manifestar ahir que l’executiu va pactar les quotes dins del Consell Econòmic i Social amb la patronal i el sindicat, i que s’ha volgut tornar al sistema que hi havia anteriorment.

tracking