despreniment

L'esllavissada a Ciutat de Valls no fa més perillós el terreny que abans

Les edificacions més pròximes a la zona d’alerta estan protegides

Esllavissada de pedres del 31 de març
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va confirmar ahir que la zona de Ciutat de Valls on va tenir lloc l’esllavissada no presenta una perillositat major que abans del despreniment. En aquest sentit, cal remarcar que la Solana d’Andorra la Vella és un lloc on periòdicament succeeixen despreniments rocosos, de major o menor volumetria, i és considerada una zona de cert perill. Per aquest motiu la caiguda d’un roc de grans dimensions de diumenge a la tarda no es pot considerar com un fet excepcional.

A més, segons va remarcar l’executiu, a la zona de la Solana d’Andorra la Vella es fan inspeccions geològiques de forma anual des del ministeri de Territori per controlar l’activitat de l’àrea i l’estat de les proteccions que el Govern ja hi té col·locades. El fet que el terreny i les edificacions properes estiguin degudament assegurats va fer que el roc s’aturés en el límit de la zona de perillositat alta (no edificable) i mitjana (edificable amb proteccions). L’informe geològic del Govern apunta que l’abast i les energies observades després d’aquest episodi són congruents amb els estudis efectuats fins ara. A més, el cos de bombers i el departament del ministeri de Territori també van valorar el terreny in situ.

Pel que fa a les accions que ara s’han de dur a terme, com la neteja del rec del Solà o l’extracció de la roca, són competència comunal.

La zona on va caure el roc de grans dimensions.

tracking