AEROPORT

Els vols entre Andorra i Palma tenen un cost zero pel Govern

La ruta aèria tanca amb un 70% d’ocupació mitjana

Aterra el primer avió de la connexió amb Palma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta aèria que ha unit durant aquest hivern l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Palma s’ha tancat amb "èxit assolint una ocupació mitjana de prop del 70%", segons ha explicat David Forné, secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat. L’assoliment d’aquestes xifres suposa que el Govern no haurà d’abonar cap quantitat econòmica a la companyia explotadora de la línia, AirNostrum, ja que amb l’ocupació registrada el vol ha estat rendible. L’aportació màxima prevista, segons el contracte, era de 220.000 euros.

Entrant al detall de les dades registrades durant la prova pilot s’ha assolit una ocupació mitjana del 69.3% amb un total de 2.594 passatgers que han viatjat en 52 operacions. El mes de febrer ha estat el de més alta afluència amb puntes d’ocupació del 94% i amb una ocupació mitjana del 80,9% de la branca de la línia que connecta l’aeroport de Palma amb l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell.

El Govern explora la possibilitat d’allargar la ruta aèria que durant aquest hivern ha funcionat en mode de prova pilot. Aquesta ruta es suma a la que ja fa tres anys que funciona de forma regular al llarg de l’any i que connecta l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell amb Madrid.

tracking