MEMÒRIA DE LA LIQUIDACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

El 'roaming' deixa a les arques d'Andorra Telecom uns 20 milions d'euros

La transferència de dividends al Govern de la companyia es va fixar en 22,5 milions

Edifici d'Andorra Telecom a Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La memòria explicativa de la liquidació pressupostària d’Andorra Telecom indica com els ingressos de roaming in van ser de 19,85 milions d’euros, superiors al previst en el pressupost amb un augment del 5,6%, que suposa un milió d’euros en positiu, però que, alhora, són inferiors a l’any anterior en un 9,6%, uns 2,1 milions d’euros, a causa de l’actualització de les condicions contractuals negociades amb els operadors. El pressupost de la companyia, després d’un augment de 10,8 milions, va superar els 100 milions d’euros, fixant-se en els 104,6 milions d’euros.

Pel que fa als ingressos corrents liquidats, aquests es van situar en els 84,9 milions d’euros, un 4,7% superiors als previstos, mentre que les de despeses corrents es van liquidar en un 98% del previst i van ser de 44,6 milions d’euros, dels quals un terç –15,1 milions d’euros– són de salaris dels treballadors. El superàvit d’Andorra Telecom se situa en uns 1,65 milions d’euros, una xifra molt allunyada dels 28,8 de l’exercici anterior i que s’expliquen per la gran diferència entre la variació neta dels actius financers, que ballen entre els 19 milions positius l’any 2022 i els 3,5 negatius d’aquest any. Els ingressos financers del 2022 van ascendir fins als 19 milions d’euros i unes despeses gairebé nul·les, mentre que les despeses a l’exercici del 2023 van ser de 3,5 milions d’euros negatius i els ingressos, pràcticament zero.

Tanmateix, la transferència de dividends de l’empresa de telecomunicacions al Govern es va marcar en els 22,5 milions d’euros i les despeses cap a l’executiu es van fixar en els 1,5 milions d’euros. Pel que fa a les operacions de capital, es van liquidar 35 milions d’euros. Les inversions representen 12,6 milions d’euros, que suposa una liquidació del 40%, tot i que es van autoritzar un 91% del total dels crèdits. Un dels projectes més rellevants adjudicats el 2023 i que suposa una gran operació és el de la construcció del nou edifici Node, les obres del qual es van iniciar aquest any.

tracking