AFERS EXTERIORS

Eva Descarrega serà la nova ambaixadora a Espanya

Ocupava el càrrec a França i Vicenç Mateu ho farà a la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i Països Baixos

Eva Descarrega a la seu de la Unesco.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eva Descarrega, que ostentava el càrrec d'ambaixadoraa França, passarà a assumir l'ambaixadaa Espanya, i Vicenç Mateu serà l'ambaixador davant la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i Països Baixos, assumint la representació que ostentava fins ara EstherRabasa. Així ho ha explicat el portaveu Guillem Casal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres aquesta tarda ons'haacordat la designació i mobilitat d'un total de sis ambaixadors d'Andorra amb residència a l'estranger, que prendran possessió del càrrec un cop siguin efectivament nomenats en haver rebut els plàcets per parts dels països de destí o bé hagi estat comunicat als organismes internacionals enel casdels ambaixadors amb destins multilaterals.

Així, a més dels canvis esmentats, Andreu Jordi, serà ambaixador al Consell d'Europa substituint a Joan Forner que assumirà la representació del principat a l'ONU, el Canadà, i Mèxic.

El Govern també ha aprovat aquest dimecres el nomenament de tresrepresentantsno residents: Jaume Serra, per a la República Txeca, la República Eslovaca i Hongria; Elisenda Vives per Estònia, Letònia i Lituània; i Clara Pintat per la Confederació Helvètica.

Tal comha explicat el ministre portaveu, els nous canvis tenen com a objectiu complir amb els principis de mobilitat inherent a la diplomàcia internacional i continuar estenent la representació diplomàtica del país davant del màxim nombre de països de la UnióEuropea.

A més dels nous nomenaments, el Govern subratlla que cal tenir en compte l'actual xarxa d'ambaixadors i un total de sis representants no residents més als anteriorment anomenats.

tracking