EXTRACOMUNITARIS

Fins a 390 temporers podran seguir al país acreditant haver treballat una única temporada

El Govern pren la mesura com una excepció al nou reglament de quota general que demanarà l’experiència mínima de 4 anys als extracomunitaris

Gent fent tràmits a Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha acordat la modificació del sistema de quotes d’autoritzacions de treball i residència a comptar del dimarts 2 d’abril. El nou Reglament estableix que els treballadors extracomunitaris hauran d’acreditar de nou una experiència professional demostrable d’un mínim de quatre anys en la mateixa activitat laboral que pretenen desenvolupar a Andorra per passar de la quota de temporada a la quota prorrogable.

El reglament preveu una excepció per permetre que una part del personal extracomunitari pugui seguir treballant al país si ho ha fet durant almenys quatre mesos a la mateixa empresa durant aquesta temporada d’hivern que tot just acaba. Avui el Govern ha acordat que la xifra de treballadors que es puguin acollir a aquesta excepció sigui de 300, una xifra ampliable fins el 30%, per tant, fins a 390 treballadors.

En paral·lel, i donada la desestacionalització del sector dels serveis a Andorra, el Govern treballa en una nova quota de temporada per a l’estiu vinent.

tracking