Un punt de vista diferent

La presentació de l'estudi encarregat per Andorra Endavant ha estat útil perquè els ciutadans s’informin des de diferents angles i puguin determinar el vot.

Carine Montaner rebent els assistents a la presentació de l'estudi.Fernando Galindo

Publicat per
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

“Conèixer punts de vista diferents” va ser el principal motiu d’alguns dels prop de 500 ciutadans que van acudir ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on el grup parlamentari Andorra Endavant va presentar juntament amb el director del bufet Gide, Benoît Le Bret, l’estudi d’impacte sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Jordi Iglesias va relatar que assistir a aquest acte li permetrà “veure l’altra cara de la moneda”, ja que, segons explica, “a l’acte de presentació es va vendre l’acord d’associació com un pacte ple de beneficis”, per això va detallar que “vull escoltar l’altre cantó”. Maria Bringué també va voler valorar “una altra versió”, ja que ella “de moment” té clar que votarà “no” perquè, segons indica, “Europa és un monstre en comparació al nostre país i crec que hem de mirar molt bé quina és l’estructura amb què després comptarà aquest acord i no tinc clar que ho puguem suportar”. Tot i això, va destacar que “podria canviar d’opinió”.

En canvi, Toni López, mentre esperava per entrar a la sala es va mostrar indecís amb referència a què votarà perquè va comentar que “necessito més informació”, perquè “penso que amb el sí guanyem una part, però també perdem algunes coses, i, en canvi, si surt no també penso que estarem molt controlats pels països veïns”. López creu que “anant a tots els actes em podré formar una opinió clara i prendre una decisió amb arguments propis”.

Per altra banda, també n’hi va haver que es van mostrar a favor, com és el cas de la Sara, que va assenyalar que “votaré sí perquè sense la Unió Europea Andorra no pot avançar cap al futur”. Encara així, va afirmar que vol llegir-se el “text sencer quan estigui disponible perquè no és una decisió que es pugui prendre a la lleugera, és el futur del nostre país”.

Maria Pérez, tot i que no podrà votar en el referèndum, va voler fer cap a la conferència per informar-se “dels canvis que vindran perquè encara que no sigui andorrana m’afecta perquè visc aquí”.

Finalment, Laia Fernández va posar sobre la taula que “per decidir ens hem d’informar bé i per fer això tenim l’obligació com a andorrans d’anar a totes les xerrades que puguem per poder votar amb seny”.

tracking