AREB

La Batllia decreta la cessació de pagaments i la fallida de BPA

S'obre el termini de trenta dies hàbils perquè els creditors presentin la documentació a l’administració

Sílvia Cunill en la compareixença com a presidenta de l'AREB al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat deu mesos des de la demanda de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) perquè s’iniciï el procés de liquidació concursal de Banca Privada d’Andorra (BPA) i, finalment, la batlle ha decretat l’estat de cessació de pagaments i fallida en un aute que data del passatdivendresi que ha estat publicat avui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

En la resolució es nomena com a administradora judicialla mateixa AREB a qui s’encomana la posada en marxa del concurs que tindrà com a entitat controladora l’Autoritat Financera Andorrana. La batlle ha fixat la datade cessació de pagaments i fallida el22 de setembredel 2022. Amb la publicació oficial de l’aute al BOPA s’obre el termini de trenta dies hàbils perquè els creditors presentin la documentació necessària als administradors judicials.

El consell d’administració de l’AREB va sol·licitara la Batllia l’inici del procediment de liquidació després de set anys de revisió de comptes. Aquest procés ha permès la regularització del 96% dels clients de l’entitat bancària.

La presidenta de l’AREB, Sílvia Cunill, que va firmar la petició, va justificar la demanda perquè s’havien complert els objectius de resolució, amb el traspàs de bona part dels clients actius, i en constatar-se que BPA ja no representa un risc per alsistema financer andorrà. Per a l’entitat, el procediment concursal ordinari que ha de permetre la liquidacióaportarà més seguretat jurídica i menys despesa pública.

tracking